Nieuwe locatie voor veredelaar Floritec

Met ingang van dit najaar brengt veredelaar Floritec een substantieel deel van haar veredelingsactiviteiten onder op een nieuwe locatie in Honselersdijk. Onlangs is de overeenkomst getekend.

Zowel potplanten als snijbloemen onder 1 dak
De nieuwe locatie is gevestigd aan de Middel Broekweg 84 te Honselersdijk. Hier oogst eigenaar/kweker Bob van Kester eind juni 2022 zijn laatste chrysanten. Vanaf dat moment verbouwt Floritec de locatie van 1,4 ha, zodat vanaf dit najaar zowel de snijbloemen als de potplantenveredeling op één locatie plaats kan vinden. Het kantoor blijft gevestigd in Woubrugge.

Customized Breeding
Floritec is een jonge en innovatieve veredelaar van onderscheidende rassen tros-, pot- en bolchrysant, potcelosia en potaster. Managing Director Jeroen Ravensbergen: “De missie van Floritec is om relevante en toonaangevende rassen te ontwikkelen in nauwe samenwerking met klanten. Door ontwikkeling op locatie zijn we in staat rassen te ontwikkelen met een verminderde gevoeligheid voor ziekten en plagen én die perfect aansluiten bij de lokale teelt en klimaatomstandigheden: Customized Breeding. Maar daarvoor is gezien onze ambitie ook een sterkere thuisbasis nodig en met deze locatie wordt daarin zeker voorzien.”

Groei van de organisatie
Floritec is wereldwijd actief en werkt sinds 2019 nauw samen met het Japanse moederbedrijf, Inochio Seikoen, marktleider in onder meer grootbloemige chrysant. Mede door deze samenwerking versterken beide bedrijven hun marktpositie en maakt Floritec grote stappen in haar ontwikkeling. Ravensbergen: “Een eigen veredelingslocatie is in lijn met de ambities om verder te groeien en te professionaliseren. En er is nu veel meer ruimte om het genenmateriaal van onze moedermaatschappij in ons werk op te nemen.”

Grand opening dit najaar
Naar verwachting zal de nieuwe locatie dit najaar gereed zijn. De planning is dat deze feestelijk wordt geopend in de week voor de Trade Fair.

Voor meer informatie:
Floritec B.V.
Van Hemessenkade 7
2481 BG Woubrugge
+31 (0)172 518 963
info@floritec.eu
www.floritec.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven