Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gebr. Grootscholten breidt uit van 50.000 m2 naar ruim 90.000 m2

Tholen - Aan de Mariëndijk te Honselersdijk teelde René van der Knaap van bloemenkwekerij Acros op 26.000 m² hortensia’s. Daarnaast verpachtte hij elders nog een locatie. René was voornemens, gezien het ontbreken van opvolging, zijn bedrijf te gaan verkopen.

Begin 2020 is via makelaar- en adviseurskantoor Vollebregt-Barten uit Honselersdijk contact gezocht met handelskwekerij Gebr. Grootscholten. In november 2020 werd vervolgens een handtekening gezet onder het koopcontract voor de verkoop van het perceel, die bouwrijp zou worden opgeleverd. Dat is nu gebeurd.

René van der Knaap, John Grootscholten en Willem de Bruijn

Gebr. Grootscholten is gespecialiseerd in het telen van een breed assortiment eenjarige zomerbloeiers, cyclamen en andere seizoensproducten. Dit telen zij op ruim 50.000 m² in twee moderne glasopstanden aan de Van Buerenlaan in Kwintsheul.

Gebr. Grootscholten bestaat op dit moment uit drie firmanten (John Grootscholten, Mark Grootscholten en Remy van der Knaap), tevens is Rick Grootscholten (zoon van John) voornemens in de voetsporen van zijn vader te treden.

Onder begeleiding van Willem de Bruijn van Vollebregt-Barten is de verkoop gerealiseerd. 


De glasopstanden binnen het rode kader zijn nu dus gesloopt. Ook het huis gelegen middenin (Mariëndijk 65b) is gesloopt.

De glasopstanden zijn door Mustang Demolition gesloopt en de voormalige laan is verwijderd. De percelen zijn als bouwterrein geleverd aan Gebr. Grootscholten. De woning Mariëndijk 65b is ook gesloopt en is als bouwrecht uitgeplaatst naar de Mariëndijk-zijde.

Met de nieuwe locatie van ruim 40.000 m² breidt Gebr. Grootscholten uit naar een modern en duurzaam glastuinbouwbedrijf van ruim 90.000 m². De nieuw te bouwen kas wordt gebouwd door Prins Group. Deze kas wordt voorzien van een modern teelt- en intern transportsysteem. Net als de huidige locaties wordt het nieuwe aangesloten op aardwarmte.

John Grootscholten: "We zijn klaar voor de toekomst. Dit is een voorbeeld van een prachtige Westlandse samenwerking voor het realiseren van duurzame glastuinbouw."         

Voor meer informatie:
Vollebregt-Barten Onroerend Goed B.V.
Poeldijksepad 5
2675 CL  Honselersdijk
T:  0174 – 63 11 31
Willem de Bruijn 
M: 06 – 51 13 15 55
E: [email protected]
www.volbar.nl