Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Effecten verschillende lichtspectra LED op Californische trips en roofmijten in chrysant

Eind februari dit jaar heeft Vertify in samenwerking met onder ander Glastuinbouw Nederland, LGC, Plant Lighting, Koppert en Fluence het eerste onderzoek afgerond binnen het door Kas als Energiebron gefinancierde project ‘Gewasgezondheid bij jaarrond productie onder LED.’ In het eerste deelonderzoek is het effect bepaald van diverse lichtspectra op Californische trips (Frankliniella occidentalis) in chrysant.

Naast het beoordelen van de ontwikkelingsbeleid van de trips onder vier verschillende lichtspectra, is ook gekeken naar de ontstane schade door de trips en naar diverse groeikenmerken van het gewas. Na afloop van de zes weken durende proef zijn voor zowel de aantallen trips als de resulterende schade geen significante verschillen gevonden als gevolg van het belichte spectrum. Hiernaast zijn qua plantmorfologie ook geen grote verschillen waargenomen tussen de behandelingen.

Klik hier voor een uitgebreidere bespreking van de proefresultaten.

Publicatiedatum: