Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

LTO Noord benoemt Karst Spijkervet als regiobestuurder Oost

LTO Noord, de belangenbehartiger van boeren en tuinders, heeft Karst Spijkervet uit Wanneperveen als regiobestuurder in regio Oost benoemd. Spijkervet begint per direct en volgt Klaas de Lange op.

De 59-jarige Karst Spijkervet heeft samen met zijn broer een melkveebedrijf met een tak akkerbouw (mais, voederbieten en veldbonen) en natuurbeheer. Hij heeft brede bestuurlijke kennis en ervaring opgedaan bij onder andere de plaatselijke LTO-afdeling, de gemeenteraad en het Waterschap.

Randvoorwaarden scheppen
“Randvoorwaarden scheppen voor een goed inkomen op korte en lange termijn”, dat is wat hij steeds voor ogen heeft gehouden bij al zijn bestuurswerk, vertelt Spijkervet. “Na jaren van buitenaf LTO Noord te hebben gevolgd, wil ik graag van binnenuit mijn bijdrage leveren aan deze mooie organisatie.”

Netwerker en verbinder
Spijkervet wordt in de aankondiging van de aanstelling getypeerd als netwerker en verbinder. “Samenwerken binnen én buiten de landbouw om resultaten te behalen in de belangenbehartiging”, dat is zijn ambitie als kersverse bestuurder. “Als LTO Noord kun je dat niet alleen. Samen met leden, afdelingen en de regio wil ik onderdeel van de oplossing zijn. Ik wil graag de overheid beter aan haar woord houden om met de boeren samen te werken. Ik wil graag naast elkaar staan. Dat wordt steeds beloofd, maar in de praktijk is het nog teveel top-down.”

Onderlinge verbinding
Ook vindt hij het belangrijk dat bij alles wat nu op de sector afkomt, met alle agrarische ondernemers samen keuzes worden gemaakt. “We zijn met steeds minder bedrijven en met een grotere diversiteit. Ook in de belangenbehartiging.  Ik wil me inzetten voor onderlinge verbinding, mét alle verschillen die er zijn. Want dé landbouw, die bestaat niet.”

Radertje zijn
Spijkervet bijt zich graag vast in complexe dossiers. “Er is ontzettend veel aan de hand in het stikstofdossier. Er ligt een enorme uitdaging, zowel politiek als bestuurlijk. We zijn verzeild geraakt in een juridisch steekspel. De echte natuurwaarden en de werkelijke betekenis van landbouw sneeuwen daarbij onder in een gecreëerde papieren werkelijkheid. In Wanneperveen hebben we daar al 30 jaar mee te maken, nu speelt het landelijk. Ik zet graag de kennis en ervaring die ik hier de afgelopen jaren heb opgedaan in om zo mijn bijdrage te leveren voor LTO Noord. Niet vanaf de zijlijn maar van binnenuit wil ik graag dat radertje zijn.”

Bron: LTO Noord

Publicatiedatum: