Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veiling Holambra breidt LED-klokkenwand uit en investeert in kopen op afstand

Aangezien de bloemen- en plantenveiling Holambra in Brazilië blijft groeien, was de uitbreiding van haar LED-klokkenwand met een vierde en vijfde klok een must. Bovendien testen de zogenaamde ‘box buyers’ - kopers met een kantoor op de terreinen van de veiling – momenteel de effectiviteit van kopen op afstand uit. Enkele weken geleden werd de vierde klok officieel in gebruik genomen. Voorlopig wordt de displayruimte van de vijfde klok gebruikt om de kopers in realtime informatie te geven over de producten die nog in verkoop zijn. Tijdens ons installatiebezoek hebben we ook de laatste Windows 7 PC's vervangen zodat ook het computernetwerk klaar is voor de toekomst.  

"Naast het beter voldoen aan de behoeften van de klanten zorgt de extra klok voor een grotere flexibiliteit van dit belangrijke commerciële instrument dat gebaseerd is op vraag en aanbod van producten", legt Jorge Possato Teixeira, CEO van Veiling Holambra, uit. "De extra klok zal ook helpen om de duur van de veilingen te verkorten (naar schatting met ongeveer 30%)." 

Eerste stappen naar kopen op afstand
Bovenop de uitbreiding en modernisering van de klokkenwand en PC's investeert Veiling Holambra in een platform voor kopen op afstand (KOA) dat aan het huidige veilsysteem gelinkt wordt. Kopers die gebruikmaken van de KOA-applicatie (bijvoorbeeld kopen op de klok vanop hun bedrijf) kunnen rekenen op dezelfde aankoopprijzen en -mogelijkheden als een koper die fysiek in de veilingzaal aanwezig is.  

KOA stond al geruime tijd op de verlanglijst van Holambra. Nu de internetverbindingen stabieler zijn en een snellere responstijd (5G) hebben, acht de veiling de tijd rijp om hiermee verder te gaan. "Hybride veilingen zullen de klokverkoop flexibeler maken en voor meer kopers zorgen", verduidelijkt directeur Possato Teixeira het besluit van de veiling. "Wij zijn ervan overtuigd dat de vernieuwde dynamiek en technologie de markt een boost zullen geven." 

"Uiteraard zal de integratie van kopen op afstand stap voor stap gebeuren, zodat de klanten kunnen wennen aan het systeem", voegt Patrick Bauwens, Business Unit Manager E-Trade bij Aucxis, hieraan toe. "Een aantal grote kopers hebben hun eigen kantoor op de terreinen van de veiling - de zogenaamde 'box buyers'. Het is een logische keuze dat zij als eerste de kans krijgen om de KOA-applicatie uit te testen. In de toekomst zullen ook andere (internationale) kopers op afstand van buiten het veilingcomplex kunnen kopen: de fysieke afstand tot het veilingterrein zal er dan niet meer toe doen."  

Voor meer informatie:
Aucxis
+32 (0)3 790 17 17
info@aucxis.com
www.aucxis.com 

Publicatiedatum: