Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

KRO-NCRV’s De prijsknaller onderzoekt de echte prijs van rozen

Een flesje wijn voor nog geen 3 euro, een bosje bloemen in de supermarkt voor 2,50 euro, koffie voor minder dan 4 euro per kilo en dit maal onderzoek naar de prijs van rozen. In het KRO-NCRV programma De prijsknaller op NPO 3 gaan Ersin Kiris en Eva Cleven op zoek naar de werkelijke kosten achter producten die voor bodemprijzen worden verkocht. In de aflevering van aanstaande vrijdag staan goedkope rozen centraal.

Een bos met 10 rode roosjes, vaak kost het in de supermarkt niet meer dan 2,50 euro. Terwijl je bij de bloemist voor één iets grotere roos vaak bijna hetzelfde betaalt. Hoe kan dat zo goedkoop? Eva en Ersin zoeken in KRO-NCRV's De prijsknaller uit waar al die goedkope rozen vandaan komen. Ze ontdekken dat de productie van rozen is verschoven van Nederland richting Afrika. Dat heeft geleid tot lagere prijzen voor de consument, maar er is ook een keerzijde. De marges zijn flinterdun, waar uiteindelijk vooral de Keniaanse rozenplukkers de dupe van zijn.

Met De prijsknaller wil KRO-NCRV onderzoeken of de lage prijzen die we betalen in de winkel wel de werkelijke maatschappelijke kosten weergeven en of er misschien eerlijkere en duurzamere alternatieven zijn voor laagste prijsgaranties en andere prijsknallers. Want wie betaalt nu de echte prijs voor onze continue wens naar goedkope producten? Wie betaalt onderaan de streep de uiteindelijke rekening?

De prijsknaller is vrijdag 11 maart te zien bij KRO-NCRV om 20.25 uur op NPO 3

Publicatiedatum: