Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Li van Shandong AWT Bio-tech:

"Vershoudkaarten houden bloemen tijdens opslag/transport langer vers"

Hoe houd je planten en bloemen in opslag en tijdens transport vers en hoe garandeer je voldoende aanbod tijdens de piekperiode van het verkoopseizoen? In dit artikel vertelt Manager Li van Shandong AWT Bio-tech over verschillende factoren die van invloed zijn op de kwaliteit van verse snijbloemen en hoe hun vershoudoplossing, de LogFresh 1-MCP kaarten, kan helpen om bloemen langer vers te houden.

"Het is uiteraard belangrijk om de bloemen goed te verzorgen voordat ze geoogst worden, maar de fysiologie na de oogst is de sleutel tot controle voor versheid en productkwaliteit. Naast voldoende vocht moeten handelaren ook de hormoonspiegels onder controle houden. Abscisinezuur helpt de celdeling en de celverlenging in planten te regelen. Ethyleen is even belangrijk, het stimuleert veroudering en bederf bij verschillende bloemen, waaronder anjers, lelies, viooltjes en de meeste orchideeën. Bloemen verouderen door ethyleen, terwijl bloemknoppen geel worden en afvallen. Ethyleen zorgt er ook voor dat bladeren gaan hangen of afvallen. Neem de kerstster als voorbeeld of de meeste potbloemen. Hun bladeren verwelken gewoon en vallen af door de impact van ethyleen."

"Het verlengen van de houdbaarheid van bloemen vereist lage temperaturen, weinig zuurstof, hoge CO2-niveaus en ethyleenremmers. Verse snijbloemen die geruime tijd in opslag of transport zullen blijven, moeten vooraf een hydratatiebehandeling ondergaan. Verse snijbloemen die gevoelig zijn voor ethyleen kunnen worden behandeld met zilverthiosulfaat (STS) en een extra behandeling met 1-MCP kan nog betere resultaten opleveren. 1-MCP concurreert met ethyleen om ethyleenreceptoren in verse snijbloemen en het effect houdt lang aan. De verbinding tussen 1-MCP en ethyleenreceptoren in snijbloemen is onomkeerbaar, waardoor ethyleen zich niet kan binden met ethyleenreceptoren en dus wordt het proces van bederf uitgesteld," legt Li uit.

"Ethyleenremming en -verplaatsing is de sleutel tot het behoud van verse snijbloemen. En onze LogFresh 1-MCP vershoudkaarten zijn uiterst effectief in het vers houden van snijbloemen en planten," zegt manager Li. "We hebben verschillende snijbloemenvariëteiten aan een reeks experimenten onderworpen om de effectiviteit van onze LogFresh 1-MCP-kaarten te testen. Het resultaat is indrukwekkend. Anjers, chrysanten, Chinese klokjesbloemen, rozen, lelies, tulpen en andere soorten bloemen blijven allemaal 3-5 dagen langer vers wanneer we de LogFresh 1-MCP kaarten hebben toegevoegd."

De LogFresh-kaarten zijn eenvoudig en handig. "Wanneer de LogFresh 1-MCP-kaarten tijdens het transport van verse snijbloemen aan de kartons worden toegevoegd, kunnen ze het ademhalingsproces van verse snijbloemen verminderen en de warmte-emissie verlagen. De LogFresh-kaarten kunnen tussen twee lagen bloemen worden geplaatst en de grootte van de kaart kan worden aangepast op basis van de grootte van de verpakking. 1-2 kaarten per laag is voldoende. Nadat de kaarten geplaatst zijn, wordt het karton geseald. De LogFresh kaarten houden de bloemen vers tijdens het transport. Op deze manier kunnen klanten genieten van bloemen die vers zijn bij levering en langer vers blijven," aldus Li.

Shandong AWT Bio-tech heeft meer dan 25 jaar ervaring in onderzoek en ontwikkeling van vershoudoplossingen voor de fruit-, groente- en snijbloemensector. Shandong AWT Bio-tech ontwikkelde eerst 1-MCP-oplossingen voor appelen en vervolgens een reeks bewaarproducten voor verse snijbloemen, mango's, bananen en druiven. De 1-MCP-productseries zijn al geregistreerd in Argentinië, Nieuw-Zeeland en Australië. En het bedrijf is op zoek naar strategische partners in nog meer gebieden over de hele wereld.

Voor meer informatie:
Manager Li
Shandong AWT Bio-tech Co., Ltd.
+86 18615225880 
sales@awt-biotech.com 
www.chinesepost-harvest.com