Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mike Duivenvoorden start eigen bloemenhandel Duif Flowers

Tholen - Word je op goed moment handelaar, of zit het in de aard van het beestje? Bij Mike Duivenvoorden is het absoluut dat laatste, want ‘van kleding tot vuurwerk, als jochie al kocht en verkocht ik altijd al van alles’. Na het twintig jaar lang in de bloemenhandel voor een ander verdiend te hebben, is hij per 1 december jl. voor zichzelf begonnen.

Na het doorlopen van de tuinbouwschool begon Mike als inkoper, naar eigen zeggen vooral om productkennis op te doen. Al snel kwam daar ook de verkoop bij, dat was eerst bij Leo van der Weide, later werkte Mike onder meer bij Barnhoorn, Van Vliet, Holland Indoor Plant, Hilverda de Boer en Vianen.

“Voor mezelf beginnen was altijd al wel een wens, maar wanneer zet je eindelijk de stap?”, vraagt hij retorisch. Soms moet je net even een zetje hebben, en in zijn geval kwam die recentelijk, toen zijn werkgever, naar eigen zeggen voor het eerst in zijn leven, ontevreden was over zijn prestaties. “Ik kreeg je horen dat ik maar wat rond moest gaan kijken. Toen heb ik de keuze gemaakt om voor mezelf te beginnen. En toen ik ineens toch kon blijven had ik e.e.a. al in gang gezet en dacht ik, nu moet ik doorpakken ook, nu ga ik het écht doen.”

Met Duif Flowers zet Mike zich in om vers en direct te leveren, en tegelijk persoonlijk contact te onderhouden met zijn klanten. Vanuit Aalsmeer levert hij aan relaties, meestal groothandelaren en bloemenwinkels, maar vaak ook eventplanners en designers. “Dat is een categorie klanten dat de laatste jaren gegroeid is. Ik kan voor hen een interessante partner zijn, omdat ik het beste product weet te vinden en tegelijk zelf ook weinig kosten heb.”

Voor jezelf werken is vaak geen bezigheidstherapie van 9 tot 5, maar voor jezelf beginnen is dat al helemaal niet. “Op dit moment zijn het echt lange dagen en het is druk. Van 05:00 tot 22:00 ben ik in touw. Maar, van lieverlee loopt het steeds beter. Vooral de opstart was lastig, want er kwamen veel onverwachte dingen bij kijken. Vooral de webshop en bijbehorende app hadden de nodige voeten in de aarde. Nu draaien we op volle toeren, per 1 maart komt zelfs een collega in dienst die mij in alle voorkomende werkzaamheden zal gaan ondersteunen, maar te midden van de drukte wordt alles beetje bij beetje toch steeds ‘rustiger’.”

Tot slot is voor jezelf werken in de bloemen- en plantenhandel zelden een solitaire aangelegenheid. “Ik ben geweldig geholpen door vele relaties zowel in de handel als bij de kwekers. Alleen had ik deze stap nooit kunnen zetten. Daar ben ik erg dankbaar voor.”

Voor meer informatie:
Mike Duivenvoorden
Duif Flowers
info@duifflowers.com
www.duifflowers.com