Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Deliflor en Kreling slaan eerste paal gezamenlijk bewortelingsbedrijf

Op 28 januari heeft de directie van Deliflor Hoogveld, samen met de aandeelhouders Deliflor Chrysanten B.V. en Kreling Beheer B.V., de eerste paal geslagen van een nieuwe bewortelingslocatie in Nieuwaal.

Jan Kreling (directeur Kreling Beheer) Otto van Tuijl (directeur Deliflor Hoogveld), Peter Zaat (directeur Deliflor Chrysanten), Arend Hertsenberg (manager operations Deliflor Chrysanten) en Jan Gerritsen (technisch medewerker en adviseur Deliflor Hoogveld) slaan eerste paal van nieuw bewortelingsbedrijf voor chrysantenstekken in Nieuwaal.

Deze nieuwe locatie van Deliflor Hoogveld is een vervanging van het reeds bestaande bewortelingsbedrijf in Bruchem en biedt de mogelijkheid om aan een blijvend toenemende vraag naar bewortelingscapaciteit voor chrysantenstekken te kunnen voldoen.

Meerlagenteelt
De nieuwe locatie wordt voorzien van de nieuwste, innovatieve technieken. Zo worden de chrysantenstekken straks beworteld op een mobiel roltafelsysteem in een zogenaamde meerlagenteelt. De onderste twee van drie lagen zijn volledig gesloten en dus daglichtloos uitgerust. Hier worden de wortels onder ideale condities ontwikkeld met behulp van een beperkte hoeveelheid LED-belichting. Als de jonge stekken hun wortels hebben aangemaakt, worden ze naar de derde, bovenste laag verplaatst. In deze eindfase van de beworteling wordt natuurlijk daglicht in combinatie met 150 micromol full LED-assimilatiebelichting ingezet om het eindproduct zo optimaal mogelijk af te telen.

Deze innovatieve meerlagenteelt biedt een hoge mate van flexibiliteit en efficiency en draagt tevens bij aan het duurzaam realiseren van een kwalitatief hoogstaand product. Eind 2022 is de verwachte ingebruikname van deze nieuwe bewortelingslocatie. Deliflor Chrysanten en Kreling Chrysanten zetten hiermee samen een mooie stap op het gebied van duurzame innovatie binnen de chrysantenteelt.

Voor meer informatie:
Deliflor Hoogveld
www.deliflorhoogveld.nl 

Publicatiedatum: