Substraatbedrijven introduceren nieuwe hernieuwbare grondstof

Van der Knaap Groep heeft in samenwerking met Den Ouden Groep een nieuwe grondstof ontwikkeld: Kompofibre. De hernieuwbare grondstof bestaat uit compost en houtvezel en kan doorgemengd worden in substraat. 

Het product is een van de ontwikkelingen op het gebied van hernieuwbare grondstoffen waaraan beide bedrijven samen werken. De zoektocht naar bruikbare hernieuwbare grondstoffen en substraten wordt steeds belangrijker in de professionele tuinbouw zien zij. In toenemende mate wordt er gewerkt met hernieuwbare grondstoffen zoals kokosgruis, boomschors, compost en houtvezel.

De hernieuwbare grondstof ‘Kompofibre’ is een circulaire, RHP-gekeurde grondstof die bestaat uit compost en Hortifibre (houtvezel van Den Ouden Groep) en kan doorgemengd worden in een substraat. Houtvezel maakt het mengsel luchtiger en compost (gemaakt van hout, gras en bladeren) zorgt voor een actief bodemleven. Door de juiste combinatie van deze grondstoffen in een substraat ontstaat er een actief bodemleven wat kan bijdragen aan een weerbaarder gewas. In de toekomst zal dit steeds belangrijker worden doordat er bijvoorbeeld steeds minder (chemische) bestrijdingsmiddelen gebruikt mogen worden.

Geen enkel gewas is hetzelfde en stelt zijn eigen eisen aan het substraat om zo optimaal mogelijk te kunnen groeien. Om die reden wordt bij het samenstellen van een substraat gekeken naar de wensen van de klant en de eisen die een teelt aan het mengsel stelt. Het gaat altijd om maatwerk. “Wij kijken bij het ontwikkelen van hernieuwbare grondstoffen altijd naar de toegevoegde waarde van deze grondstof in een mengsel. Elke grondstof heeft zijn eigen unieke eigenschappen en door deze te combineren, kun je de optimale groeiomstandigheden creëren,” aldus Luuk Braam (Product Development Manager Den Ouden Groep). "Daarnaast speelt certificering ook een zeer belangrijke rol, dit zorgt ervoor dat de kwaliteit gewaarborgd wordt."

Voor meer informatie:
Twan van den Berg, Productmanager Substrates 
Van der Knaap Groep 
+31 174 29 6606
twanvandenberg@vanderknaap.info 
www.vanderknaap.info 

Luuk Braam, Product Development Manager 
Den Ouden Groep
+31 73 543 1000
info@denoudengroep.com 
www.denoudengroep.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven