Modiform verkoopt enkel nog circulaire thermovorm potten

Modiform stopt de verkoop van niet-circulaire thermovorm potten en sluit daarmee de materialenkringloop van het polypropyleen (PP). Het vernieuwde assortiment bestaat uitsluitend uit circulaire potten. Deze potten zijn recyclebaar, omdat het gebruikte materiaal herkend en gescheiden wordt bij het huishoudelijk afval. Hiermee zorgt het bedrijf ervoor dat de grondstoffen behouden worden in de keten.

Het familiebedrijf zet zich al decennialang in voor een duurzame manier van denken én doen. Het bedrijf kijkt verder dan de eigen productie en heeft met Horizon2025 een ambitie geformuleerd om samen met de hele keten de branche duurzaam te veranderen. John van der Maarel (Sales Director Modiform): "Het is dan ook niet meer dan logisch dat we een keus maken voor enkel het verkopen van circulaire potten. Dit is weer een mooie stap op weg naar een duurzamere toekomst."

Circulaire potten: Recycled & recyclebaar
Het PP materiaal dat wordt gebruikt voor het maken van potten is 100% gerecycled plastic. De circulaire thermovorm potten kunnen na gebruik weggegooid worden bij de bestaande huishoudelijk afvalstromingen. De potten zijn voorzien van het Cyclos-certificaat, het onafhankelijke keurmerk dat aangeeft dat een product voldoet aan alle eisen van recycling. Met een Recycled en Recyclebare (R&R) en Post-Consumer Recycled (PCR) productrange kiezen kwekers en retailers automatisch voor duurzame, kwalitatieve en mooie producten en zijn consumenten verzekerd van de juiste afvalverwerking als ze de potten via de huishoudelijk afvalstroom afvoeren.

Voor meer informatie:
Modiform
Ambachtsweg 15
3831 KA Leusden
Netherlands
T: +31 (0) 33 434 31 66
sales@modiform.nl
www.modiform.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven