COFRA neemt Dalsem over

COFRA Holding heeft Dalsem overgenomen. COFRA verwerft alle aandelen in Dalsem, onder voorbehoud van mededingingsgoedkeuring. Jan Pieter Dalsem blijft aan als algemeen directeur van Dalsem en zal, in nauwe samenwerking met COFRA, de onderneming verder versterken. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

Met deze stap wil de kassenbouwer haar activiteiten 'verder en sneller dan voorheen opschalen'. Ook onderzoekt men de mogelijkheid om in belangrijke landen een lokale vestiging te openen. Daarnaast belooft het bedrijf meer te gaan investeren in techniek en onderzoek en ontwikkeling om haar kassen 'slimmer, meer datagestuurd en minder CO2-intensief te maken.'

AppHarvest's Morehead, een recent opgeleverd project van 24 ha van Dalsem in Kentucy

Dalsem werd opgericht in 1932. Het familiebedrijf wordt inmiddels geleid door de derde generatie en is stevig in de innovatieve Nederlandse tuinbouwsector geworteld. Het doel van Dalsem is de ontwikkeling van energiezuinigere, lokale systemen voor de productie van voedzaam voedsel te steunen.

De kassenbouwer is nationaal en internationaal actief. Veel componenten worden in eigen huis ontwikkeld. Hierdoor kan Dalsem goed op de behoeften van telers en investeerders inspelen en het end-to-end-proces beheersen.

De overname van Dalsem is de tweede investering van COFRA in duurzame voedselsystemen en volgt op de recente aankondiging dat COFRA een belang in Intelligent Growth Solutions (IGS) heeft genomen, als onderdeel van een bredere strategie om haar portefeuille te diversifiëren.

Jan Pieter Dalsem, eigenaar en algemeen directeur van Dalsem: “Ik ben enorm enthousiast over dit volgende hoofdstuk voor onze onderneming, 90 jaar na de oprichting, en verheug me erop dat wij straks integraal deel van de COFRA-portefeuille uitmaken.

Onze toekomst is in goede handen bij COFRA, een gevestigd familiebedrijf dat vanuit een sterke basis in Nederland wereldwijd actief is. Ik kijk er naar uit om samen duurzame voedselproductiesystemen op nieuwe gebieden te introduceren.

Voor onze klanten betekent deze aankondiging ongetwijfeld een positieve ontwikkeling. We gaan meer investeren in techniek en onderzoek en ontwikkeling waardoor onze kassen slimmer, meer datagestuurd en minder CO2-intensief worden. We onderzoeken verder de mogelijkheid om in belangrijke landen een lokale vestiging te openen zodat we nog dichter bij onze klanten en hun behoeften staan."

Boudewijn Beerkens, CEO van COFRA:
“Deze overname vormt, net zoals de acquisitie van Sunrock in 2020 en de investering in Intelligent Growth Solutions (IGS) vorig jaar, onderdeel van de diversificatiestrategie van COFRA. Daarbij ligt de nadruk op de aanpak van de grootste sociale en milieu-uitdagingen waar de wereld voor staat.

Gecontroleerde duurzame teelt zal de komende decennia van essentieel belang zijn om in de wereldwijde voedselbehoefte te voorzien. Dalsem behoort mondiaal tot de meest bekwame ondernemingen in deze sector. Zij biedt niet alleen een unieke totaaloplossing aan voor zowel ervaren als nieuwe telers, maar doet dit bovendien met een beproefd commercieel model dat een solide basis vormt voor verdere investeringen.

Wij zien ernaar uit om Dalsem aan de portefeuille van COFRA toe te voegen en de onderneming te begeleiden in haar verdere expansie in de Verenigde Staten, Europa en elders. Dat Jan Pieter leiding aan de onderneming blijft geven, verheugt me zeer.”

 

Voor meer informatie:
Dalsem
+31 (0) 15 2695800
info@dalsem.nl
www.dalsem.com  Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven