Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
marktvisie Oaklins

Frequentie overnames en fusies in sierteelt blijft hoog

Fusies en overnames zijn van alle tijden, maar lijkt de afgelopen jaren steeds frequenter voor te komen, ook in de sierteelt. Klopt dat?

Ja, dat klopt. Dat is de conclusie van een rapport van Oaklins, waarin specialist op tuinbouwgebied Frank de Hek de ontwikkelingen van de afgelopen jaren op een rij zet.

Over de tweede helft van 2021 telt Oaklins 43 'M&A transactions' (van mergers and acquisitions, fusies en overnames). Dat is iets minder dan in de tweede helft van 2020 (55) en eerste helft van 2021 (52), maar serieus meer dan in de jaren voor corona. Voor de komende maanden verwacht Oaklins dat het aantal transacties op vergelijkbare voet doorzet.

M&A transacties vonden en vinden vooral plaats onder toeleveranciers en techniek- en service bedrijven. Factoren die pushen tot verdere consolidatie blijven sterk, links en rechts klots het tegen de plinten en de betreffende bedrijven doen over het algemeen, goede zaken, ziet De Hek.

Het rapport bevat een overzicht van alle door Oaklins getelde fusies en overnames in de sierteelt over het afgelopen half jaar, waarbij primair Nederlandse, Europese en Noord-Amerikaanse partijen betrokken zijn.

NB. Een paar maand geleden sprak onze redacteur met Frank en zijn collega Felix Snoeck Henkemans, waarin beide heren uitgebreider ingaan op voornoemde ontwikkelingen. Dit gesprek vindt u hier.

Klik hier voor het rapport