Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fototentoonstelling 'Glastuinbouw anders belicht' in provinciehuis Antwerpen

In het provinciehuis van Antwerpen kan men binnenkort, van 19 januari tot 22 april, een fototentoonstelling over de Antwerpse glastuinbouwsector bekijken.

Provincie Antwerpen = glastuinbouw provincie
Het hoeft niet te verwonderen dat provincie Antwerpen hierop inzet. "We zijn dé glastuinbouwprovincie bij uitstek, met bijna 1000 hectare serres en 2 grote veilingen die deze kwaliteitsvolle groenten en fruit snel tot bij de consument brengen. Provincie Antwerpen ondersteunt glastuinbouwers actief in het vinden van geschikte ruimte om te ondernemen. Verder ondersteunt ze ook projectwerking gericht op het verder verduurzamen van deze sector, bijvoorbeeld op vlak van water en energie."

Om ook het brede publiek vertrouwd te maken met glastuinbouw, organiseerde de dienst Landbouw van provincie Antwerpen tijdens de zomer van 2021 een fotowedstrijd Glastuinbouw anders belicht. 4 deelnemers wonnen een mooie prijs. Een selectie van de spraakmakendste foto’s van deze wedstrijd is vanaf 19 januari 2022 te bekijken in het provinciehuis. 

Eind april 2022 reist de expo Glastuinbouw anders belicht naar groentemuseum ’t Grom in Sint-Katelijne-Waver. 

Praktisch
De toegang is gratis, reserveren op voorhand is niet nodig. Tijdens de openingsuren van het provinciehuis ben je altijd welkom: dat wil zeggen van maandag tot vrijdag van 8 tot en met 18 uur. 

Klik hier voor meer informatie

Publicatiedatum: