Waarom is juiste dosering chrysal belangrijk?

Uit een onderzoek van Royal Flora Holland blijkt dat bloemen langer mooi blijven met de juiste hoeveelheid bloemenvoeding in vergelijking met alleen kraanwater. Maar alleen bloemenvoeding toevoegen aan de vaas is niet genoeg. Ook de juiste dosering van bloemenvoeding is belangrijk. Uit verschillende testen in het onderzoek is gebleken dat de boeketten met de juiste dosering water en bloemenvoeding langer mooi blijven. Zo kunnen consumenten minimaal 8 – 9 dagen van hun bloemen genieten.

De samenstelling van snijbloemenvoeding bevat alle juiste voedingsstoffen die bloemen nodig hebben in een vaas. Nadat de kweker de bloem van de plant of wortels heeft afgesneden, voorziet hij zichzelf niet meer van voedingsstoffen. Met de juiste hoeveelheid bloemenvoeding blijven de bloemen mooi op een natuurlijke manier met behoud van vorm, geur en kleur. Maar helaas komt het soms voor dat klanten niet de juiste hoeveelheid bloemenvoeding bij het boeket mee krijgen.

Onderdosering van bloemenvoeding is de meest voorkomende reden dat bloemen minder lang mooi blijven. Minder dan 80% van de aanbevolen dosering kan leiden tot stengelverkleuring, onderontwikkeling van bloemen en slappe bloembladen. Maar ook overdosering kan ervoor zorgen dat bloemen minder lang mooi blijven. Overdosering van bloemenvoeding met meer dan 150% van de aanbevolen hoeveelheid kan leiden tot stengelverkleuring en verbrande bladeren.

Maar hoe geef je bij elk boeket de juiste hoeveelheid bloemenvoeding? Onze tip is om altijd de instructies op de achterkant van onze sachets te volgen. Is het een grote bos bloemen? Voeg vervolgens 2 of 3 zakjes bloemenvoeding toe aan de bos. Zo zorg je ervoor dat je klant zo lang mogelijk van zijn boeket kan genieten en als tevreden klant terugkomt. Al onze duurzame verpakkingen bevatten onze 99% biobased bloemenvoeding. Alle biobased ingrediënten in de bloemenvoeding zijn afkomstig van biologische hernieuwbare bronnen, zoals planten.

bron: Chrysal, Nurturing Beauty


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven