Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Qualily oogst eerste lelies op nieuwe locatie Kwintsheul

Afgelopen weekend oogstte Qualily haar eerste lelies op de nieuwe locatie aan de Heulweg in Kwintsheul. Met de overname van Chrysantenkwekerij R & A van Kester zet Qualily de volgende stap binnen haar groeistrategie. Het bedrijf centraliseert de teelt van alle geurloze lelies van drie verschillende locaties binnen één state-of-the-art kwekerij van maar liefst 4,5 ha. Door de krachten te bundelen op één locatie is het bedrijf in staat om efficiënter en duurzamer te telen en nog sneller te leveren.

Qualily heeft de kwekerij per 1-1-2022 overgenomen als onderdeel van hun groeistrategie. “Voor de continuïteit van ons bedrijf is het belangrijk om mee te groeien met de markt. We willen deel blijven uitmaken van het topsegment, daarom is het belangrijk om te blijven innoveren en professionaliseren,” aldus directieleden Ruud van der Hoeven en Raymond Vijverberg.

Onder het motto ‘samen kom je verder’ wordt de tweede generatie van de overgenomen Chrysantenkwekerij R. & A. van Kester betrokken bij de directie. Bart van Kester zal participeren als mede-eigenaar van de nieuwe locatie. De komende tijd focust hij zich niet alleen op het onder de knie krijgen van de teelt maar ook het kweken van zijn Qualily-DNA.

Hoge kwaliteit dankzij innovatieve techniek
De nieuwe moderne kas biedt veel mogelijkheden voor het verder optimaliseren van de teelt. De directie vertelt trots: “Door het stabiele klimaat kunnen we uniforme bossen kweken die dankzij de hoge belichtingsgraad zwaardere takken en forse knoppen bevatten. Ook de verse grond komt de kwaliteit van onze LA’s ten goede.”

Snellere levering door efficiënt werken
De omvang van de locatie gaat niet alleen veel betekenen op het gebied van kwaliteit, maar ook op het gebied van efficiënter werken. Met één centrale locatie voor alle geurloze lelies wordt ook een efficiëntieslag gemaakt op het gebied van arbeid, machines, distributie en energie. Zo kan de klant nog sneller voorzien worden van een duurzaam product van topkwaliteit. “De volgende stap is het automatiseren van vrijwel alle processen,” vertelt Ruud van der Hoeven. “Met de komst van een tweede plantrobot en de aanschaf van een nieuwe centrale bosmachine met aansluitend een hoesrobot willen we uniforme kwaliteit garanderen. Door de bloemen te verzamelen op emmerbanen voor order picking gaan we steeds efficiënter werken.” 

Voor meer informatie:
Qualily
www.qualily.nl

Publicatiedatum: