Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Compact LED-armatuur valt op met keuze-opties

Tholen – Midden in coronatijd kreeg Agro-LED er een nieuw LED-armatuur bij: de Combo. Het is een armatuur van de grote Italiaanse belichtingsproducent C-LED waarvoor Agro-LED de verkoop en distributieondersteuning doet in de Benelux en daarbuiten. Met het armatuur wist het bedrijf uit Kwintsheul al de nodige aandacht te trekken, laten Roy Visser en Mark van der Ende weten.

“Uit de cannabisteelt krijgen we sinds we dit armatuur aanbieden veel aanvragen. Telers ruilen daar vaak een 1000 watt HPS-armatuur in voor dit 600 watt LED-armatuur”, weet Roy. “Maar ook uit Nederlandse hoek is er interesse”, vult Mark aan. “Hier zie je dat de mogelijkheid om met een breed spectrum te belichten in een ruimte zonder daglicht populair is. Daarbij helpt het mee dat het een compact armatuur is.”


De Combo in 600 watt uitvoering

Enkel of dubbel
Agro-LED biedt het armatuur in verschillende uitvoeringen uit. Zowel een ‘enkel’ armatuur, goed voor 300 watt als een ‘dubbel’ armatuur van 600 watt ligt in Kwintsheul op de plank. Roy: “Daarbij zijn wij uniek, omdat wij onze armaturen zowel in een 220 volt als een 400 volt uitvoering hebben. 400 volt is gangbaar in de kas, maar het 300 watt armatuur passen we ook regelmatig toe met 220 volt.”


Ook andere armaturen van C-LED biedt Agro-LED aan in zowel 220 als 400 volt-uitvoering. Hier in de komkommerteelt. Meer foto's op LinkedIn

Koeling
Het voordeel van LED-belichting, zo is inmiddels algemeen bekend, is het lagere energieverbruik ten opzichte van HPS. Ook voor de Combo geldt dat. Hierdoor valt het armatuur ook binnen de Nederlandse EHG-subsidieregeling die het vervangen van HPS voor LED stimuleert. “Hierdoor zie je dat er ook vragen zijn van telers die kiezen voor hybride belichting in bijvoorbeeld tomaat of roos.”

Voor de koeling maakt het armatuur gebruik van lucht. Mark: “Het armatuur, gemaakt met RVS, heeft aluminium penkoeling. Die is indien gewenst dimbaar.”


De Combo is uitgerust met aluminium penkoeling

Lease
Telers kunnen de armaturen bij Agro-LED zoals gebruikelijk kopen, maar ook leasen is mogelijk. Mark: “Die optie bieden wij in samenwerking met Volgroen. Zo kunnen telers die willen profiteren van deze nieuwe technieken op energie besparen zonder grote eenmalige investeringen.”


De Combo wordt is o.a. populair in de cannabisteelt

 

 

Voor meer informatie:
AGRO LED B.V.
Bovendijk 35C
2295RV Kwintsheul
+31 (0)6 300 82 098
info@agroledbv.nl 
www.agroledbv.nl