Concurrentievoordeel voor glastuinbouw op arbeidsmarkt

"In onze sector doe je er echt toe"

Edwin Zuidgeest is per 1 november begonnen als de nieuwe programmamanager van Kasgroeit. Hij nam het plekje over van Jeroen Verweij.

Edwin komt uit Naaldwijk en heeft veel affiniteit met de glastuinbouw, de arbeidsmarkt en het ontwikkelen van werkgevers en medewerkers. Op de website van Kasgroeit kijkt hij vooruit naar 2022. 

Voorsprong
De arbeidsmarkt in de glastuinbouw is krap. Toch denkt Edwin dat de sector een voorsprong heeft op andere sectoren. "In onze sector doe je er echt toe. Omdat we op een duurzame en innovatieve manier voedsel produceren en zorgen voor groen bij de mensen thuis. Iedereen weet dat dit belangrijk is voor je gezondheid en levensgeluk. Juist de nieuwe generatie werknemers van onder de 25/30 jaar vindt het belangrijk om in hun werk een bijdrage te leveren aan een groter geheel. Veel van hen willen met maatschappelijk betrokken thema’s bezig zijn. Onderwerpen als duurzaamheid, ‘groen ondernemen’ en verspilling spelen zowel nationaal als internationaal. Daarnaast is het werk ook veranderd. Er zijn nu andere functies in de sector: van productie tot aan universitair niveau.

Als ondernemer moet je jezelf afvragen hoe toegankelijk je bent voor deze doelgroep én anderen die de sector niet kennen. Hoe ga jij je onderscheiden? En hoe communiceer je daarover naar buiten? Hoe kun je je als bedrijf profileren? Wat vertel je op een feestje over je werk? Dus naast alles waar we vanuit Kasgroeit in 2022 weer mee aan de slag gaan: Bij deze een oproep aan bedrijven en medewerkers om met trots naar de sector te kijken en dat uit te dragen. En ik denk dat, als we over 10 jaar nog steeds een innovatieve en toonaangevende sector willen zijn, we hier echt mee aan de slag moeten. Er is tenslotte nog veel nieuw talent nodig de komende jaren.”

Bron: Kasgroeit


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.