PDI zet voordelen op een rijtje

Zijn alle kassen geschikt voor insectengaas?

Steeds vaker zien we insectengaas in de luchtramen in de glastuinbouw. Waar vroeger gewasbeschermingsmiddelen werden gebruikt, kiezen telers tegenwoordig voor insectengaas. Een vriendelijke oplossing, zonder schadelijke stoffen, om ongedierte tegen te gaan en het gewas te beschermen. Ook de strengere wet- en regelgeving voor het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen stimuleert het gebruik van insectengaas.

Is iedere kas geschikt voor insectengaas?
Ja, weet PDI, iedere kas is geschikt voor insectengaas. Van een nieuwe tot een bestaande kas, een Venlokas, of een breedkapper. Het bedrijf werkt met het bekende lamellensysteem. Het gaas van dit systeem laat zich gemakkelijk opvouwen en behoudt ook bij geopende luchtramen zijn vorm. Voor een Venlokas kun je kiezen uit twee gaassystemen: een geïntegreerd gaassysteem, of het cassette gaassysteem.

Geïntegreerd gaassysteem
Bij het geïntegreerde systeem plaatst de kassenbouwer aluminium profielen in de luchtramen. Daarna wordt het gaas ter plekke op het luchtraam gemonteerd. Dit systeem heeft de kleinste lichtonderschepping.

Cassette gaassysteem
Het cassette systeem wordt achteraf op het luchtraam gemonteerd. Deze zogenoemde gaascassettes produceert PDI prefab in de eigen fabriek. De aluminium cassettes worden op maat gemaakt en direct voorzien van insectengaas. Het cassette systeem wordt dan ook in z’n geheel direct op de luchtramen gemonteerd. Dit systeem is vooral geschikt voor bestaande Venlokassen, maar ook voor breedkapkassen werkt dit gaassysteem goed. Voor Venlokassen met kaderloze luchtramen heeft men een speciaal cassette systeem ontwikkeld, voor zowel nieuwe als bestaande situaties.

Voordelen insectengaas
De primaire functie van insectengaas is uiteraard het binnenhouden van vriendelijke beestjes en het buitenhouden van schadelijke indringers. Maar insectengaas heeft meer voordelen. Zo creëert het gaas diffuus licht van het directe licht dat binnenvalt door de geopende luchtramen. En dat heeft een gunstig effect op het gewas. Ook beschermt het gaas het gewas tegen wind en vuil van buiten. Tot slot dringt het toepassen van insectengaas het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen terug. Daarmee voldoet de kweker niet alleen aan de strenge wet- en regelgeving, maar verbetert hij ook de kwaliteit van zijn teelt.

Peter Dekker Installaties heeft jarenlang ervaring in het leveren en monteren van diverse soorten gaassystemen. Voor advies over de mogelijkheden kunt u uiteraard contact opnemen.

Voor meer informatie:
Peter Dekker Installaties
www.pdinl.com

 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven