Kwekerij in Ecuador helpt lokale gemeenschap zelfvoorzienend te worden

Met donaties is in de Ecuadoraanse stad Cayambe een stuk grond van 4,5 hectare aangekocht, waar binnenkort alstroemeria's en rozen zullen groeien. Met hun eerste Forever Flowers-initiatief kon de non-profitorganisatie The Santiago Partnership $ 110.000 inzamelen om ondersteuning te bieden aan lokale gemeenschappen. Nu het land is aangekocht en er binnenkort kassen zullen worden gebouwd, is het tijd voor een volgende stap. "Het doel van het project is dat de lokale gemeenschap zelfvoorzienend wordt", zegt Joel Delp, directeur van The Santiago Partnership.


Het team

Profiteren van het succes van bloemen
Het maatschappelijke project werd officieel gelanceerd in 2014 om de talrijke sociale en medische problemen in en rond Cayambe het hoofd te bieden. Tot nu toe heeft de organisatie al een weeshuis en een medisch centrum gebouwd en verschillende gemeenschaps-programma's op touw gezet. Zo is men onlangs gestart met een programma om vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld bij te staan. "We proberen steun te bieden op sociaal vlak, maar zolang er armoede is, zullen vele van die sociale problemen blijven bestaan. We moeten de gemeenschap zelfvoorzienend maken en daarom hebben we besloten om een bloemenkwekerij uit te bouwen. Zoals we allemaal weten, oogsten Ecuadoraanse rozen wereldwijd veel succes, dus we wilden inhaken op wat er al op grote schaal en met succes wordt gedaan in het gebied. Met de $ 110.000 die we vorig jaar hebben opgehaald, hebben we een stuk land gekocht en hebben we voldoende financiële middelen om op de eerste halve hectare kassen te bouwen."


De aangekochte grond

Microteeltbedrijven
Afgelopen vrijdag is dan de Forever Flowers 2 financieringscampagne gestart. "Met de $ 75.000 die we hopen op te halen, willen we de bloementeelt en de plaatselijke gemeenschap zelf een duwtje in de rug geven. $ 25.000 zal worden gebruikt als lening voor vijf gezinnen om microkwekerijen te starten. Ze krijgen daarbij technische expertise aangeboden. Met de opbrengst van de bloemen zullen zij met termijn de lening terug kunnen betalen, zo is de bedoeling, door ze voor ons te kweken en ons grotere hoeveelheden te leveren om te exporteren. Dit deel van het project heeft Flower Farm Social Enterprise altijd voor ogen gehouden, maar vorig jaar konden we het niet uitvoeren omdat ons budget ontoereikend was. De volgende $ 25.000 zal worden besteed aan de bouw van een kantoor en het resterende geld zal dienen ter ondersteuning van de administratie en afzet."


Beloningen bij donatie

Donaties
Momenteel is er sinds 19 november al $ 11.000 opgehaald. Wil je ook een donatie doen? Klik hier. Alle donaties zijn fiscaal aftrekbaar voor de Amerikaanse belastingen. "Onze organisatie is volledig betrouwbaar, dat blijkt onder meer uit de hoge beoordeling van onze reputatie op Guidestar.com." De schenker wordt via een specifieke beloning voor zijn of haar donatie bedankt. 

Voor meer informatie:
The Santiago Partnership
info@santiagopartnership.org    
foreverflowers2.causevox.com 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven