Tweede box alweer te klein voor Solid Plant Productions

Tholen - Hard werken wordt beloond, of in elk geval begint dat er voor de jongens van Solid Plant Productions op te lijken. Officieel zijn Diego Bruijn en Jan van der Sar 2,5 jaar geleden voor zichzelf begonnen, sinds een jaartje huren ze een box op de veiling in Naaldwijk en sinds begin deze maand kwam daar nog weer een tweede bij. En ook die is eigenlijk alweer te klein.


Jan van der Sar en Diego Bruijn

Diego en Jan zijn werkzaam voor Groen + Meer in Naaldwijk, een bedrijf dat plantarrangementen verkoopt in een eigen Cash & Carry. Hierbij maken ze gebruik van vaste leveranciers en een aantal vaste kwekers.

Een beetje uit hobby en een beetje vanuit ondernemersgeest kochten de jongens op goed moment voor een appel en een ei een paar mandjes. De heren hadden zo wat ideeën en concepten in het hoofd, en na werktijd gingen ze zelf aan de slag. De creaties konden ze vervolgens, in goede samenwerking met Groen + Meer, bij wijze van proef kwijt in de Cash & Carry, waardoor ze tegelijk nog wat extra feeling met de markt opdeden.

Van het een kwam echter het ander. Eerst huurden Diego en Jan bij de eigen baas een paar meter. Een pallet werden er twee, en twee werden er tien, en dat ging in de weg staan. Een half jaartje huurden ze wat ruimte bij een andere partij, totdat het ook daar te krap werd. Na een praatje met de veiling kwam een eigen box in beeld.

En van daaruit maken zij nu, 's middags, 's avonds en vaak ook nog op de zaterdag en zondag een variëteit aan plantenarrangementen. Deze zijn in de meeste gevallen afgestemd op de seizoenen en opgebouwd rondom een mooie orchidee. Daarnaast maakt Solid Plant Production gebruik van kalanchoe, vetplantjes en andere groene en bloeiende plantjes, die worden gecombineerd met een mooie keramieken pot die wordt ingekocht bij een leverancier in Portugal. Binnenkort wordt het assortiment uitgebreid met arrangementen met anthurium en spathiphyllum.

De laatste tijd is e.e.a. geprofessionaliseerd. Een eigen website, aanbod in Floriday, alles wordt voorzien van eigen stekertjes, er is zelfs bedrijfskleding laten maken. Belangrijker nog is dat men onder de radar vandaan kruipt. De arrangementen vinden hun weg naar alle uithoeken in Europa, en daar zitten leuke klanten bij. "Zo draait Blumen B & B, zeg maar de Intratuin van Oostenrijk, onze kerst- en voorjaarsarrangementen. Dat is natuurlijk super, natuurlijk hopen we naar de toekomst toe dat we er hier nog een paar van mogen verwelkomen."

Dat is dan ook toekomstplan nummer 1, de wereld veroveren. Realistisch gezien zijn er eerst de nodige onzekerheden die het hoofd moeten worden geboden: transport/toelevering van bijvoorbeeld de keramiek is een issue, corona een onzekerheid ('maar daar merken we vooralsnog weinig van, bestellingen lopen gewoon door'), en ook zou een paar handjes erbij wenselijk zijn. Misschien is met termijn een parttimer een optie, want voortdurend dagen draaien van 5 uur 's ochtends tot 7, 8 's avonds is op de lange termijn niet vol te houden. Maar de energie is er en wie weet, als deze lijn wordt doorgetrokken komen we binnenkort eens kijken in het nieuwe pand.

Voor meer informatie:
Solid Plant Productions
Middel Broekweg 29
2675 KC Naaldwijk
info@solidplantproductions.com
www.solidplantproductions.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven