Stars Plant groeit naar 50 miljoen plantjes

Zes jaar terug was Stars Plant nog een ‘gewone’ potplantenkweker, maar de familie Valstar rook kansen in de opkweek. Er werden wat spullen overgenomen van een bedrijf dat hier op bescheiden schaal wat in deed, en 6000 meter van de bestaande kwekerij werd in de jonge planten gezet. Sinds die tijd zit de wind eronder, in klanten, assortiment en vooral aantallen lijkt the sky the limit.

Vanzelf ging dat echter niet, en men was al een jaar of drie bezig sinds de eerste opkweekrondjes toen zich een buitenkansje voordeed. Globe Plant, die nog niet zo lang daarvoor een bescheiden assortiment snijbloemen aan het assortiment had toegevoegd, besloot hier niet mee door te gaan. Stars Plant kon er een deel van overnemen, en rond dezelfde tijd werd ook Nic. Straathof, die eigenlijk zou afzwaaien en met pensioen gaan, bereid gevonden met de plantjes mee te verhuizen naar het bedrijf in Poederoijen.

Met zijn komst maakte de opkweek een volgende stap, want niet alleen bracht Nic. een heel leven aan ervaring en kennis mee, ook kon hij enkele klanten meenemen. “Ik heb toen geadviseerd de hele tuin te verharden, wat ze ook gedaan hebben. Ook hebben we toen geïnvesteerd in een nieuwe zaaimachine, in een sticker machine en in nog een aantal zaken om de kwaliteit en uniformiteit te verbeteren en grotere aantallen te kunnen gaan produceren."

Wat het aandeel van Nic. verder ook is in de groei, feit is dat de gebroeders Valstar geen gas terug nemen. As we speak wordt een deel van de belichting vervangen – er hangt 7.000 lux, dat wordt 11.000 – en ook komt op een (van de vier) afdelingen een ontvochtiger te hangen. Dit jaar tikt men mogelijk de 50 miljoen plantjes aan, t.o.v. 38 miljoen vorig jaar en zo’n 16 miljoen het jaar daarvoor, en ook voor volgend jaar voorziet Nic. nog wat meer groei. “Leeuwenbekken en Violieren gaat het hardst. Groei zien we vooral in de export, met name naar Spanje, Italië en Portugal, maar de planten vinden hun weg ook richting Oost-Europa, tot Rusland aan toe."

Voor meer informatie:
Stars-Plant
Maarten van Rossumweg 37
5307 HC Poederoijen
www.stars-plant.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven