AmeriSeed introduceert nieuwe F1 serie goudsbloemen: "Hedge-Mary"

Met genetica van Hedge Marigolds die al jaren meegaat liep men steeds vaker vast en verschillende rassen verdwenen daarom geleidelijk aan uit de zaadcatalogi. Na vier jaar veredelen presenteert AmeriSeed nu een vervanger voor de Gold Coins Series: de "Hedge-Mary".


Beam Sailern Senhuk en de nieuwe Hedge-Mary

Een verdwijnend ras
Dat vertelt Beam Sailern Senhuk, marketing directeur bij AmeriSeed. Volgens Beam was vroeger het bedrijf Bodger Seeds de toonaangevende veredelaar en producent van hybride goudsbloemzaadrassen. Bodger produceerde een lijn van Hedge Marigolds die verkrijgbaar was in drie verschillende kleuren. Deze Hedge Marigolds werden wereldwijd verkocht. "De meest populaire serie was genaamd 'Gold Coins', verkrijgbaar in drie kleuren: Sovereign Gold, Doubloon Yellow, en Double Eagle Orange, allemaal vernoemd naar gouden munten uit verschillende landen en tijdperken. De variëteiten werden ook populair in Azië voor het maken van goudkleurige bloemenslingers."

Een geslaagde vervanging
Hedge Marigolds zijn lange variëteiten die met name worden gekweekt voor in het perk of als haag; vaak in lange bedden, met planten dicht bij elkaar geplaatst om een lange, vloeiende show van kleur te produceren. De F1 Hedge Marigolds vormden een belangrijke mijlpaal in de veredeling van hybride goudsbloemen en zijn helaas uit de zaadcatalogi verdwenen," zegt Senhuk. AmeriSeed heeft sindsdien echter niet stilgezeten. "Vier jaar lang hebben we gewerkt aan het veredelen van een vervanger voor de Gold Coin-serie, en we zijn nu klaar om onze nieuwe Heirloom-serie uit te brengen, die we Hedge-Mary hebben genoemd."

De nieuwe variëteit
Hedge-Mary is verkrijgbaar in drie kleuren, geel, oranje en goud. Het ras is gemakkelijk te verzorgen en kan ook worden gebruikt als snijbloem in de moestuin. De planten en bloemen helpen groente- en bloementuinen te beschermen tegen ongewenst ongedierte, en trekken bijen en lieveheersbeestjes aan. Een ander voordeel is dat herten en konijnen deze bloemen niet aantrekkelijk vinden.

Voor meer informatie:
AmeriSeed 
beam.ss@ameriseed.net
www.ameriseed.net 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven