Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

30MHz haalt 6,5 miljoen euro op

Dataplatform 30MHz heeft in een tweede investeringsronde 6,5 miljoen euro opgehaald bij Rubio Impact Ventures, PDENH, Rabo Food & Agri Innovation Fund, SHIFT Invest II en Het Goeie Grutten Impact Fonds. Het geld wordt gebruikt voor de groei van het bedrijf en om technologische ontwikkelingen te versnellen.

30MHz geeft telers en kwekers over de hele wereld inzicht in de klimatologische omstandigheden van hun gewassen. Het platform analyseert op interactieve wijze allerlei informatie afkomstig uit verschillende databronnen zoals klimaatcomputers, sensoren en handmatige invoer. Door de data te visualiseren en telers, adviseurs, distributeurs en onderzoekers binnen het platform met elkaar te verbinden draagt de scale-up bij aan het effectiever, efficiënter en daarmee ook duurzamer telen van groenten, planten, zaden.

Wereldwijde klimaat- en duurzaamheidsdoelstellingen behalen
“Ons businessmodel is erop gericht om de tuinbouw de mogelijkheid te geven om wereldwijde klimaat- en duurzaamheidsdoelstellingen te behalen”, aldus Timo Spruijt, CCO 30MHz.

Met de nieuwe investeringsronde wil de scale-up zijn rol van verbinder binnen dit proces en de technologie van het dataplatform verder uitbreiden. Spruijt: “Onze focus ligt op het faciliteren van een kwalitatief hoogwaardige infrastructuur. Onze kracht zit hierbij in de betrouwbaarheid van de data en de continuïteit hiervan. Onze klanten gebruiken onze data immers om hun rendement op gewas- en productniveau te verhogen, hun verlies te beperken, de irrigatie te optimaliseren, de opslag te verbeteren, ziekterisico’s te voorkomen en hun energieverbruik te verlagen. Deze investeringsronde bewijst hoe belangrijk onze rol in dit proces is.”

Ontsluiten van agronomische kennis
De tweede grote investeringsronde is geleid door Rubio Impact Ventures. De impactinvesteerder zegt met name onder de indruk te zijn hoe het plug-and-play platform complexe data en kennis toegankelijk maakt ongeacht de bestaande systemen of digitaliseringsniveau van de teler.

Tijl Hoefnagels, Rubio’s venturepartner Food & Ag: “De agronomische data die 30MHz telers (high- of lowtech) wereldwijd op een toegankelijke, betaalbare en remote manier biedt, is onmisbaar bij het versneld digitaliseren van de agrarische sector. Met name de onafhankelijkheid van het platform en de mogelijkheid voor de teler om zijn gegevens te delen met eigen kennispartners democratiseert hoogwaardige kennis die niet eerder beschikbaar was voor veel telers wereldwijd. Uiteindelijk maakt 30mhz het mogelijk voor meer telers om meer te groeien met minder.” 

PDENH is blij met 30MHz als additie aan haar portfolio, zegt Bart Blokhuis, fondsdirecteur, “Met sterk management en een unieke en schaalbare propositie staat 30MHz klaar om grote commerciële impact te maken, maar minstens zo belangrijk, om impact te maken op het gebied van duurzaamheid in de agrifood sector door het ontsluiten van zo veel mogelijk data en inzichten bij klanten.”

Voor meer informatie:
30Mhz
www.30mhz.com
contact@30mhz.com 

Publicatiedatum: