Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"buitenlandse investeerders aantrekken"

Rwanda wil positie in sierteeltmarkt vergroten met beursdeelname IFTF

Voor de vijfde keer neemt Rwanda deel aan de International Floriculture Trade Fair (IFTF) in Nederland van 3 t/m 5 november 2021. De vakbeurs is volgens de delegatie van het land 'een uitstekende gelegenheid om de handel in bloemen te promoten en   de productie te verhogen.'

Enkele zendingen bloemen vanuit Rwanda gaan doorgaans naar Oost-Afrika en een aantal Europese landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, maar een groot deel (ongeveer 92%) gaat via Brussel naar Nederland. Daarnaast komt Australië naar voren als een potentiële markt.

Investeringskansen
Bella Flowers, de grootste teler en exporteur van rozen uit Rwanda, neemt deel aan de IFTF en exposeert met een breed assortiment rozen onder de vlag van het merk Rwandafresh.

Mevr. Jeanine Kayihura, de vertegenwoordiger van Bella Flowers op de vakbeurs, zegt dat IFTF een mogelijkheid is voor de Rwandese delegatie om internationale samenwerkingen te zoeken tussen Rwandese rozentelers en internationale inkopers. "We zijn hier om de naamsbekendheid te vergroten voor ons merk Bella Flowers en het merk ‘Rwandafresh’, dat staat voor alle verse producten uit Rwanda. We zijn hier om ervoor te zorgen dat meer buitenlandse investeerders worden aangetrokken om de verschillende investeringskansen die ons land te bieden heeft te verkennen en zo de Rwandese sierteelt nog vruchtbaarder te maken."

Kennis opdoen
De aanwezigheid van de Rwandese afgevaardigden op 's werelds grootste vakbeurs in de sierteeltsector zal ook een gelegenheid zijn om kennis op te doen over de nieuwste ontwikkelingen en trends in de sector en om van ervaren partners te leren over actuele ontwikkelingen in de sector. De deelnemers uit Rwanda worden gefaciliteerd door een samenwerking van de Ambassade van de Republiek Rwanda in Nederland en de National Agricultural Export Development Board (NAEB).

Ambassadeur Olivier J.P. Nduhungirehe, de ambassadeur van de Republiek Rwanda in Nederland, laat weten dat de IFTF een van de grootste en belangrijkste vakbeurzen ter wereld is en dat het een fantastisch zakelijk communicatiekanaal is als het gaat om nieuwe landen in de sector. "We hebben er alle vertrouwen in dat de deelname van ons land aan deze vakbeurs zal leiden tot een groei van de volumes die door Nederland uit Rwanda worden geïmporteerd en dus tot een toename van de inkomsten en de ontwikkeling van de Rwandese sierteeltsector in het algemeen."

Gestage groei
Het resultaat van de aanwezigheid van Rwandese afgevaardigden op de IFTF tijdens de voorgaande vier edities heeft een grote impact gehad op de verkoopstijging van Rwandese bloemen via de Nederlandse flora-hub. Deze ervaring heeft de bedrijven er ook toe gebracht hun productie te verbeteren en zo een aantrekkelijke partij te worden voor nieuwe inkopers van over de hele wereld.

De groei van de sierteeltsector in Rwanda groeit gestaag door. Volgens de laatste statistieken van 2020-2021 genereerde de sector $ 7.908.050, vergeleken met $ 3.145.577 in 2018-2019. Een van de redenen voor deze groei is de toename van het volume van de bloemenproductie die naar groeimarkten wordt geëxporteerd.

Bron: Rwanda in Nederland

Publicatiedatum: