Versnelling productieproces bij Raadschelders Varens met Growcoon

Raadschelders Varens is gespecialiseerd in het kweken van verschillende soorten varens en maakt hiervoor al jaren gebruik van de Growcoon. Deze biologisch afbreekbare stek- en zaaiplug is ontwikkeld door Maan Biobased Products uit Raalte en wordt wereldwijd verkocht door Klasmann-Deilmann.

Jan Raadschelders is erg tevreden over de Growcoon. “Bij varens wil je vanwege de fijne haarwortels de plug heel los kunnen vullen. Bij veel type stek- en zaaipluggen groeien de kleine haarwortels lastig door het dichte substraat heen. Met de Growcoon bepalen wijzelf de dichtheid van het substraat en krijgen de wortels alle ruimte om zich te ontwikkelen. Dit proces verloopt zelfs sneller. Dankzij de Growcoon kunnen we in de zomerperiode één week en in de winterperiode zelfs twee weken het productieproces versnellen”, aldus Raadschelders.

De Growcoon
Door de toepassing van de Growcoon kunnen gewassen sneller uitgeleverd worden, is de groei meer uniform, de uitval beperkt en het productieproces een stuk efficiënter. Naast het compact samenbinden van de wortelkluit - de primaire functie van een stek- en zaaiplug – creëert de Growcoon een 100% natuurlijke voedingsbodem.

Handmatige dispenser
Voor de verwerking van de Growcoon pluggen maakt Raadschelder Varens gebruik van de handmatige en gebruiksvriendelijke Growcoon dispenser. Deze is in eigen huis ontwikkeld door de engineers van Maan Biobased Products en is helemaal toegelegd op een zo optimaal mogelijk verwerkingsproces.

Er wordt een stapel Growcoons op de dispenser gelegd, die deze automatisch ontstapelt en in de tray plaatst. Per handeling zet de dispenser een volledige rij Growcoons in de breedterichting van de tray. Het aantal gaten per rij bepaalt hierdoor de snelheid van de dispenser. Deze ligt tussen de 3.000 en 5.000 Growcoons per uur en de dispenser kan eenvoudig worden geïntegreerd in de oppotlijn.

Volgens Raadschelders werkt dit goed: “Zo’n Growcoon is erg dun en het verwerkingsproces luistert daardoor heel nauw. Wanneer de Growcoon Dispenser feilloos draait, vul je een tray drie á vier keer zo snel als met de hand. Het ligt er maar net aan wie er draait. Het voordeel is dat iedereen de Growcoon Manual Dispenser kan gebruiken.”

Voor meer informatie: 
Klasmann-Deilmann
Raymond van Ispelen, productspecialist Growcoon Klasmann-Deilmann
raymond.vanispelen@klasmann-deilmann.com
www.klasmann-deilmann.com

 

Raadschelders Varens
Achterweg 34
1424 PR De Kwakel
+31(0)297 363 200
https://raadscheldersvarens.nl/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven