Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tuinplantenkwekerij FlevoFlora zet met nieuwbouw een stap richting de toekomst

Tuinplantenkwekerij FlevoFlora heeft dit jaar een nieuwe teelt- en verwerkingsruimte van 5.755 m² in gebruik genomen. Dirk Van Diepen van FlevoFlora: “Als bedrijf zagen wij goede mogelijkheden om te groeien met de teelt van tuinplanten. Een gedeelte van onze kas was verouderd en voldeed niet meer aan onze wensen om goed in te kweken. Om toch te kunnen groeien wilden wij dus de verouderde kas laten slopen en gedeeltelijk vervangen voor een nieuwe kas en verwerkingsruimte.”

Om dit te bewerkstelligen was Dirk op zoek naar een partij die zowel kon slopen als bouwen. Hierbij kwam hij uiteindelijk uit bij Mustang Demolition en Kerklaan Greenhouses. Dirk: “Ik had een offerte voor sloop aangevraagd bij Mustang en zo ben ik automatisch ook met Kerklaan in contact gekomen. Samen met Rick van Buijtene en Hans Kerklaan ben ik bij een aantal gerealiseerde projecten wezen kijken en groeide het vertrouwen in de mannen van Mustang en Kerklaan.”


Flevo Flora vóór de sloopwerkzaamheden van Mustang Demolition


Flevo Flora na de eerste sloopfase

Bekijk hieronder de video voor een mooi overzicht van het gehele project:

Uiteindelijk werd in september 2020 gestart met de eerste sloopfase. In deze fase werd het eerste gedeelte van 10.000 m² gesloopt. Tijdens fase 2 in januari 2021 werd het tweede gedeelte van 4.500 m² gesloopt.

Al snel na het afronden van de sloopwerkzaamheden werd er gestart met de bouw van de nieuwe kas en verwerkingsruimte. Voor de kas werd er gekozen voor een mix van gebruikte en nieuwe materialen. Dirk van Diepen: “De kolommen, de goot, de tralies en de roeden zijn gebruikt. Voor het dek (diffuus glas Low Iron), het raammechanisme en alle draaiende delen hebben we voor nieuw gekozen. Uiteindelijk heeft de kas een groen label gekregen. Naast een nieuwe  teeltruimte heeft Kerklaan ook een nieuwe verwerkingsruimte gerealiseerd. Dirk: “Uiteindelijk bestaat de verwerkingsruimte wel volledig uit nieuwe materialen. Dit was namelijk echt maatwerk dat tussen de kas en de bestaande schuur ingebouwd moest worden.”

In deze nieuwe verwerkingsruimte is ook ruimte gemaakt voor een kantoor. De overgebleven oude schuur is opgeknapt en heeft net als de nieuwe verwerkingsruimte een mooie sandwichgevel gekregen.


Tweede sloopfase in januari 2021

De eerste ruiten worden op het dek geplaatst

Tijdens de werkzaamheden van Mustang en Kerklaan is Flevo Flora constant in bedrijf gebleven. Dirk: “Van start sloop tot oplevering hebben we gewoon door kunnen telen. Mede door een gestructureerde planning en een goede communicatie met Mustang en Kerklaan hebben we de hinder tot een minimum kunnen beperken.”  

Uiteindelijk is het gehele project medio juni 2021 opgeleverd. Ook over het eindresultaat is Dirk zeer te spreken: “We hebben een schitterende kas opgeleverd gekregen. Je kunt hier niet aan zien, dat er gebruikte materialen in verwerkt zijn. De kas in combinatie met de nieuwe verwerkingsruimte en de grote opknapbeurt van de bestaande schuur heeft ons bedrijf een mooie en professionele uitstraling gegeven. Daarnaast is het geheel ook efficiënter en functioneler geworden.”

De kas en verwerkingsruimte krijgen vorm


Het eindresultaat

Nu het project is afgerond en de kas is gevuld met tuinplanten, kijkt Flevo Flora naar de toekomst. “De belangrijkste reden voor het verbouwen was om een stap vooruit te zetten met oog op de toekomst. Wat betreft onze kas en verwerkingsruimte kunnen we weer goed vooruit. Niet alleen in outillage, maar ook met betrekking tot klimaatbeheersing, energie, efficiency en logistiek zijn we een heel stuk verbeterd. We hebben weer een toekomstbestendig bedrijf. Kerklaan Greenhouses heeft daar een groot deel aan bijgedragen.”

Bekijk hieronder de video van het eindresultaat:

Voor meer informatie:
Kerklaan Greenhouses
Rick van Buijtene
+31 (0)10 519 03 32
rick@kerklaangreenhouses.nl
www.kerklaangreenhouses.nl

Mustang Demolition
Hans Kerklaan
+31(0)6 10 20 44 12
HK@mustangdemolition.nl
www.mustangdemolition.nl

Flevo Flora Tuinplanten
Dirk van Diepen
dirk@flevoflora.nl
www.flevoflora.nl

Publicatiedatum: