Binnen 22 weken naar een schone teelt

Tholen - Door veelvuldig gebruik van (chemische) gewasbeschermingsmiddelen zijn planten fysiologisch gezien steeds zwakker geworden, stelt Horti Syfiori. Gevolg is o.a. dat men steeds meer middelen is gaan inzetten, waardoor een vicieuze cirkel is ontstaan. Biostimulanten doorbreken deze cirkel, omdat deze inzetten op een krachtige plantengroei.

Horti Syfiori houdt zich al 30 jaar bezig met het ontwikkelen van biologische gewasbeschermingsmiddelen en heeft ook biostimulanten ontwikkeld op basis van voedingselementen. De Horti Syfiori biostimulanten verhogen de plantenweerstand tegen plantenziekten en verbeteren de wortelgroei, de gewaskleur, de plantkwaliteit en de lichtopname.


Resultaat met Horti Syfiori Biostimulanten (links) en resultaat zonder (rechts).

Bijkomend resultaat is bovendien een méér productie tot wel 20% en dat, zo vertelt Sybren Brouwer, ontwikkelaar van Horti Syfiori, is voor verschillende teelten bewezen. “O.a. in rozen en hortensia zijn al verschillende succesvolle proeven geweest. As we speak wordt de proeffase van een test met potplanten verlengd en heeft de kweker in kwestie ook zijn moederplanten bespoten. Bij weer een ander, een gerberakweker, zijn we nu een locatie met een bepaalde plaag aan het bespuiten en ook dat ziet er goed uit. Binnenkort zullen we de resultaten van beide proeven bekend maken.”

22 weken Proof of Concept
Horti Syfiori belooft binnen 22 weken resultaat, d.w.z. vooraf afgesproken definitie van wat het resultaat na 22 weken zou moeten zijn op de specifieke teelt. Denk hierbij aan een reductie in ziektedruk, betere celspanning in het blad, een 'schonere' omgeving, sneller en meer product - factoren die uiteraard ook mede afhankelijk zijn van de gewasconditie. Gedurende deze periode biedt de toeleverancier een stukje begeleiding en monitoring van de ontwikkelingen."

De biostimulanten worden in een aparte bespuiting op het gewas gespoten. Naarmate het gewas sterker wordt kan men terug in chemie, met als uiteindelijk doel slechts een periodieke bespuiting met alleen Horti Syfiori.

Het grote verschil met overige recepturen in biostimulanten die in de handel verkrijgbaar zijn is dat Horti Syfiori biostimulanten niet slechts een kleine bijdrage leveren door bijvoorbeeld alleen te werken aan de gewaskleur, maar de gehele fysiologische cyclus bevorderen. Horti Syfiori biostimulanten zijn wereldwijd onderzocht en hebben hiervoor Octrooi 2026436 gekregen.

Voor meer informatie:
Syfiori
Maindal 20
2904 CS Capelle aan den IJssel
info@syfiori.nl
syfiori.nl


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven