Van den Bos Flowerbulbs bestaat 75 jaar

Tholen - Van den Bos Flowerbulbs bestaat 75 jaar. Lange tijd werd gezocht naar een goed moment om de champagnefles te ontkurken, maar i.v.m. bekende omstandigheden werden de plannen steeds vooruitgeschoven. Afgelopen vrijdag hieven directie en personeel, in aanwezigheid van burgemeester van gemeente Westland Bouke Arends en oud-directeur Hans Kleijwegt, dan toch eindelijk het glas.


CEO Robert Piek (links) en zijn voorganger Hans Kleijwegt

In 1946 start Jo van den Bos een eigen bollenhandeltje in Maasdijk. Tien jaar later komen zoons Jan en Toon in het bedrijf (later volgden er nog drie) en verhuist men naar Honselersdijk, weer tien jaar dient het eerste personeel zich aan. In de jaren 70 start men met daadwerkelijke bollenexport, waarbij de focus aanvankelijk op de freesia, maar later steeds meer op de lelie komt te liggen. In de daaropvolgende decennia wisselt het bedrijf verschillende malen van structuur en eigenaar, groeit het en neemt men verschillende bedrijven over. Van den Bos is bovendien een van de pioniers met bollen telen op het zuidelijk halfrond (m.n. in Chili), waardoor jaarrond productie mogelijk wordt.


Burgemeester Bouke Arends overhandigt directeur Robert Piek een presentje

Het jubileum werd aangegrepen om oud-directeur Hans Kleijwegt in het zonnetje te zetten. Hans werkte zo’n 30 jaar voor het bedrijf, waarvan het overgrote deel als algemeen directeur. Onder zijn leiding groeide het bedrijf uit tot de bollengrootmacht die het vandaag de dag is, en hijzelf tot “icoon” van het bedrijf. De huidige directeur Robert Piek spelde hem het gouden Bos-logo op de revers, “een logo dat voor mij grote betekenis heeft en waarvan ik hoop dat het voor jullie net zo belangrijk mag zijn als voor mij”.

Bij Van den Bos werken wereldwijd ruim 100 mensen, waarvan ongeveer de helft op locatie in Nederland. Op jaarbasis worden meer dan 200 miljoen bollen verhandeld, die hun weg vinden naar producenten in meer dan 60 landen wereldwijd. De omzet bedraagt zo’n 50 miljoen euro.

De hoop is nog altijd dat binnenkort een keer een echt feestje gevierd kan worden. Bij gelegenheid van het jubileum krijgt het vaste personeel deze maand een leuke bonus van €750,- bijgestort.

Voor meer informatie:
Van den Bos Flowerbulbs
www.vandenbos.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven