Nieuwe kandidaten gezocht voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2022

Vanaf vandaag, woensdag 6 oktober, kunnen innovatieve ondernemers in de tuinbouw zich aanmelden voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2022. Naast de ondernemersprijs wordt dit jaar ook de themaprijs ‘Robotisering en digitalisering’ uitgereikt. Met deze extra award beloont de Tuinbouw Ondernemersprijs nieuwe innovaties en ontwikkelingen. De beste kandidaten worden gepresenteerd op 21 april op de Floriade in Almere.

Geschikte kandidaten voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2022 zijn volgens de organisatie ondernemers die durf, daadkracht en duurzaamheid tonen. Bedrijven die met creatieve oplossingen, doorzettingsvermogen en bereidheid tot open overleg het kennisniveau sectorbreed laten groeien. De ideale kandidaten voor de Tuinbouw Ondernemersprijs investeren in nieuwe technieken die de sector naar een hoger plan tillen, met veel aandacht voor een stevig fundament voor een duurzame toekomst.

Voor de award komen bedrijven in de primaire keten in aanmerking voor een nominatie, van veredeling en teelt tot afzet van bloemen, bloembollen, planten, groenten, fruit, bomen en paddenstoelen. De schaalgrootte van het bedrijf is daarbij niet belangrijk. Voor de themaprijs Robotisering en digitalisering kunnen bedenkers, early adaptors of een projectgroep van concrete vernieuwing op het gebied van robotisering en digitalisering zich aanmelden.

Aanmelden
Kandidaten kunnen zichzelf uiterlijk tot vrijdag 26 november aanmelden, of door een ander bedrijf of organisatie worden voorgedragen. Medio januari maakt de organisatie bekend welke bedrijven een nominatie ontvangen.

Tijdens een bijeenkomst op de Floriade op 21 april volgt de bekendmaking van de winnaar. 

Prominent, winnaar 2020
In 2020 ontving Telersvereniging Prominent de Tuinbouw Ondernemersprijs onder andere vanwege de innovatieve manier van samenwerken, het ontwikkelen en delen van kennis om de vereniging en de sector verder te helpen, en de wijze waarop gezamenlijk duurzame en circulaire activiteiten worden opgepakt.

De Tuinbouw Ondernemersprijs wordt als sinds de oprichting in 1986 gedragen door de partners: GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Flynth adviseurs en accountants, Interpolis, Ministerie Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid, Rabobank.

Voor meer informatie:
Tuinbouw Ondernemersprijs
www.tuinbouwondernemersprijs.nl
info@tuinbouwondernemersprijs.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven