Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China scherpt de regels aan voor import waardplanten Phytophthora ramorum

Wilt u bepaalde waardplanten van Phytophthora ramorum naar China exporteren? Zorg dan dat u in het 'Register Inspectieplichtige waardplanten Phytophthora ramorum' staat. China accepteert geen import van waardplanten van P. ramorum afkomstig van bedrijven die niet in dit register staan vermeld. Ook niet als u al 'in de wacht' staat.

China gaat er scherp op toezien dat er pas van nieuwe kwekers uit het register mag worden geëxporteerd, nadat het geüpdatete nieuwe register is goedgekeurd door de Chinese autoriteiten. 

Houd rekening met twee soorten wachttijden
De NVWA geeft de lijst met goedgekeurde kwekerijen aan China door in de weken 5, 18, 31 en 47. Het proces van goedkeuring blijkt in China enkele maanden te kunnen duren. Dit heeft tot gevolg dat nieuwe bedrijven eerst in de 'wachtkamer' worden gezet. Er is dus sprake van twee wachttijden:

  • van goedkeuring en aanmelding door Naktuinbouw van de kwekerij bij de NVWA tot verzending van de lijst naar China
  • en vervolgens enkele maanden totdat China de lijst heeft verwerkt.

Export pas mogelijk na goedkeuring van China
Waardplanten van P. ramorum van deze kwekers komen pas in aanmerking voor export naar China nadat er bericht uit China is ontvangen dat de toegevoegde kwekers ook op de Chinese lijst met goedgekeurde kwekers staan. Na de Chinese goedkeuring wordt u pas opgenomen in het register. Houdt u dus rekening met deze wachttijden.

bron & foto: Nak Tuinbouw

Publicatiedatum: