Beekenkamp Plants introduceert 60-gaats BKX-tray

Deze week verlaten de eerste 60-gaats BKX-trays voor stekproducten Beekenkamp Plants. Op deze manier wordt er ingespeeld op de steeds groter wordende behoefte van de klant om te transformeren naar een duurzamer teeltproces. Beekenkamp Plants stapt over van een eenmalige plastic tray naar de meermalige BKX-tray: een  herbruikbare tray die in samenwerking met Beekenkamp Verpakkingen ontwikkeld is.


Marc Driessen (Directeur Beekenkamp Plants Ornamentals) en Aart Jan Bos (Sales manager Beekenkamp Verpakkingen)

In 2019 lanceerde Beekenkamp Plants de BKX-tray voor zaadproducten. Na de positieve proeven met deze tray is er grondig onderzoek gedaan naar aanvullende BKX-trays om ook de stekproducten in te leveren. De 60-gaats BKX-tray wordt nu als eerste commercieel gemaakt.

De gedachte achter de stek BKX-tray is hetzelfde als de zaad BKX-tray: ze kunnen hergebruikt worden en leveren daarom een positieve bijdrage aan een beter milieu. Elke tray heeft een unieke RFID-tag, zodat Beekenkamp Plants precies weet welke tray naar welke klant is gestuurd. Zo kan het bedrijf monitoren dat alle trays weer terugkomen waardoor een duurzamer teeltproces gewaarborgd wordt voor zowel de kweker als voor de gehele keten. Vanaf deze week zal de 60-gaats BKX-tray gebruikt worden voor de outdoor Begonia’s, Helianthus en Pericallis.

Na de 60-gaats BKXtray zal ook de 84-gaats en 128-gaats BKX-tray aan het assortiment toegevoegd gaan worden. Deze trays worden ontwikkeld voor stekproducten en diverse zaadproducten waaronder
Cyclamen. Begin 2022 zullen er proeven gedaan worden met deze nieuwe trays.

Voor meer informatie:
Beekenkamp Plants
www.beekenkamp.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven