“Meten wat je wast biedt meer zekerheid in hygiëne”

Tholen - Dat hygiëne in je bedrijf belangrijk is, weet iedereen. En dat je je spullen regelmatig moet wassen ook. Of het nu gaat over trays, potten, drijvers of kratten, overal kunnen zich bacteriën, virussen of schimmels op nestelen.

Goed wassen dus, maar hoe doe je dat eigenlijk? Dat is precies waar Industrial Product Solutions op heeft ingespeeld. “De onzekerheid over hoe er gewassen wordt en wat de eindresultaten zijn, maakt het een belangrijk onderwerp,” vertelt Gert-Jan Mulder. Hun eerder gelanceerde wasmachineconcept, waarmee wasresultaten meetbaar en inzichtelijk worden, is nu uitgebreid met nieuwe beheersoftware. Een extra tool in het beheer en de beheersing van je wasproces.

Vervuiling
Nog meer dan anders zijn virussen, schimmels en bacteriën deze jaren de grote vijanden van telers. Uitval en problemen in de teelt ontstaan, maar hoe en waar de verontreiniging ontstaan is, blijft vaak nog de vraag. Een van de tools die een teler heeft om zich hier tegen te wapenen, is het wassen van de teeltmedia. Belangrijker is echter misschien nog wel de functie die Industrial Product Solutions aan het reinigingsproces toevoegt: meten en controleren of het eindresultaat hygiënisch schoon is!

Met een ATP-test, gebaseerd op lichtwaarde, meet hun systeem of er sprake is van verontreiniging op een tray, float, krat of pot. Na het wasproces wordt dit nogmaals gemeten. “Als je de meetresultaten weet, weet je ook hoe je het wasproces moet opbouwen en afstellen om de teeltmedia écht schoon te krijgen,” vertelde Gert-Jan eerder.

Zo krijgt iedere teler de waslijn die bij hen past. Steeksproefgewijs worden er vervolgens swaps genomen om de resultaten blijvend te controleren en vast te leggen. Zeer belangrijk voor het kwaliteitsproces wat de teler hanteert.

Met de beheersoftware, blijven de resultaten van de metingen tijdens het wasproces inzichtelijk en herleidbaar. “Mochten er problemen in de teelt ontstaan, dan kan een teler herleiden in welke batch het probleem zich voorgedaan heeft en het wasproces eventueel aanpassen,” geeft Gert-Jan aan. “Je kunt terugzien onder welke omstandigheden er is gewassen: op welke temperatuur, met welke waskracht en welk wasmiddel. Dat biedt meer zekerheid over het wasproces.”Voor meer informatie:
Gert-Jan Mulder
Industrial Product Solutions

+31 6 48 122 944
sales@industrialproductsolutions.nl 
info@industrialproductsolutions.nl 
www.industrialproductsolutions.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven