Rekentool om te schakelen van minerale naar organische meststoffen

Tholen - De door de GreenTech genomineerde rekentool, Biota Calculator, is ontwikkeld door Biota Nutri. Dit is een jong Nederlands bedrijf dat vloeibare organische meststoffen ontwikkelt en produceert voor telers wereldwijd. Daarnaast investeren ze in kennis en technologie om de verduurzaming van de tuinbouwsector te versnellen.

Makkelijk toepasbaar en positieve gewasweerbaarheid draagt bij aan een beter milieu
Peter Klein, Biota Nutrri: "Biota Calculator helpt telers over te schakelen van minerale naar organische meststoffen en rekent met alle merken meststoffen. Het unieke is dat je een meststoffenrecept kunt uitrekenen met minerale én organische meststoffen. Door middel van een simpel schuifje kan men het gewenste percentage organische meststoffen inmengen. De tool rekent precies uit hoeveel meststoffen er nodig zijn, en produceert een pdf-rapport met het teeltadvies en de resultaten in ppm en mmol. Hiermee kunnen telers een positieve bijdrage leveren aan hun gewasweerbaarheid, het milieu en gezonde voedselproductie. Bovendien kan deze rekentool ook verfijnen naar het niveau van losse elementen."

Biota Nutri heeft de rekentool uitgebreid getest in samenwerking met voorlichters en telers. Peter: "We zijn klaar om een bijdrage te kunnen leveren aan een beter milieu, zonder te veel gedoe met bemestingsschema’s."

De Biota Calculator maakt het mogelijk om recepten te maken uit een uitgebreide lijst meststoffen van verschillende merken. Telers kunnen online hun streefwaarden invullen of een standaard advies selecteren en zelf bepalen met welke meststoffen zij hun recept willen klaarmaken. Ook kan de teler aangeven in hoeverre hoe hij van huidige meststoffen over wil gaan naar bijvoorbeeld enkelvoudige meststoffen.

De Calculator is verkrijgbaar in het Engels en Nederlands en binnenkort ook in het Spaans en is vrij beschikbaar voor Biota Nutri gebruikers.

Dinsdag 28 september 2021 vindt de uitreiking van de Innovation Award plaats tijdens de Green Tech. Biota is daar te vinden in stand 01 360.

Biota Nutri
In 2017 begon ondernemer en meststoffenspecialist Peter Klein met de ontwikkeling van 100% organische meststoffen uit reststromen van land- en tuinbouw. Het doel is om de CO2-uitstoot te verminderen, het bodemleven te bevorderen én de opbrengsten te evenaren als bij inzet van minerale meststoffen. Biota Nutri wil met de productie met deze meststoffen duurzame teelt van groenten en andere gewassen stimuleren. Het bedrijf levert  hun producten o.a. aan Rebol. Rebol is een grote biologische slateler in de Verenigde Staten.

Voor meer informatie:
Peter Klein
Biota Nutri
+31 (0)6 5413 1472
peter@biota.nu
biota.nu


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven