Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rekentool Biota nutri genomineerd voor innovatieprijs GreenTech

Dinsdag 28 september 2021 vindt de uitreiking van de Innovation Award plaats tijdens de GreenTech in Amsterdam. Biota Nutri is genomineerd met de -door hen zelfontwikkelde- rekentool die het eenvoudig maakt om over te schakelen van minerale naar organische meststoffen. Deze rekentool is de eerste in de wereld die kan rekenen met alle wateroplosbare meststoffen, ongeacht merk of producent. Het geeft telers meer vrijheid in hoe ze hun bemestingsschema opzetten en ze zijn daardoor niet meer afhankelijk van het standaardpakket van een leverancier.

De genomineerde rekentool is ontwikkeld door Biota Nutri, een jong Nederlands bedrijf dat vloeibare organische meststoffen ontwikkelt en produceert voor telers wereldwijd. Daarnaast investeren ze in kennis en technologie om de verduurzaming van de tuinbouwsector te versnellen.

Makkelijk toepasbaar en positieve gewasweerbaarheid draagt bij aan een beter milieu
De rekentool helpt telers over te schakelen van minerale naar organische meststoffen en rekent met alle merken meststoffen. Het unieke is dat je een meststoffenrecept kunt uitrekenen met minerale én organische meststoffen. Door middel van een simpel schuifje kan men het gewenste percentage organische meststoffen inmengen. De tool rekent precies uit hoeveel meststoffen er nodig zijn, en produceert een handig pdf-rapport met het teeltadvies en de resultaten in ppm en mmol. Hiermee kunnen telers een positieve bijdrage leveren aan hun gewasweerbaarheid, het milieu en gezonde voedselproductie.

Peter Klein oprichter en CTO van Biota Nutri :
”Ik ben trots dat de rekentool door onze eigen wetenschappers en technisch teeltadviseurs is ontwikkeld. We hebben onze rekentool uitgebreid getest in samenwerking met voorlichters en telers. We zijn klaar om een bijdrage te kunnen leveren aan een beter milieu, zonder te veel gedoe met bemestingsschema’s”.

De Biota Calculator maakt het mogelijk om recepten te maken uit een uitgebreide lijst meststoffen van verschillende merken. Telers kunnen online hun streefwaarden invullen of een standaard advies selecteren en zelf bepalen met welke meststoffen zij hun recept willen klaarmaken. Ook kan de teler aangeven in hoeverre hoe hij van huidige meststoffen over wil gaan naar bijvoorbeeld enkelvoudige meststoffen.

Voor meer informatie:
Biota Nutri
Birgitta van Loon
+31 (0)6 51 411 102
birgitta@intent.nl
https://biota.nu/nl/biota-nutri-calculator/ 

Publicatiedatum: