Bloem & Kado Ypenburg behaalt keurmerk Sustainable Florist

Het team van de speciaalzaak Bloem & Kado Ypenburg in Den Haag heeft afgelopen zomer het tienjarig bestaan omlijst met het internationaal behaalde keurmerk Sustainable Florist ofwel Barometer Duurzame Bloemist. Het certificaat met de zilveren status kwam precies binnen op de dag dat de winkel tien jaar bestond, aldus eigenaar en bloembinder Connie de Vette.

Het inkooppercentage "verantwoordere" bloemen en planten bij Bloem & Kado Ypenburg is minimaal 35 procent. Connie vindt het belangrijk niet te hoeven inboeten op het assortiment. “Ik heb een heel breed assortiment met aparte bloemen en dat wil ik zo behouden.” Toch kan het verantwoordere aanbod nog verbeteren. “Ik weet dat kwekers veel moeten doen en dat de regels steeds strenger worden, maar andere gevoerde keurmerken als EKO/Biologisch en On the way to Planetproof zijn bijna niet te verkrijgen.”

De bloemiste is ook kritisch op keurmerken die behaald moeten worden. “Eigenlijk is het dubbel, je betaalt voor het houden van een keurmerk terwijl bewustwording vanzelfsprekend moet zijn. Hetzelfde geldt voor kwekers die met deze beoordelingssystemen werken”, zegt Connie. Met keurmerken kan wel het kaf van het koren gescheiden worden. Het MPS-A(+) label dat ze veelal inkoopt, is hiervan het voorbeeld. Respectievelijk zijn MPS-A+ en A het meest verantwoord, erna volgen MPS-B, C en D.
Daarnaast doet ze zo min mogelijk met geïmporteerde bloemen en koopt ze bewust bloemen van het seizoen en Hollandse kwaliteit rozen.

Veel zaken in de winkel had ze al op orde, zoals de ledverlichting, een groene stroomleverancier en de afvalscheiding. Een paar kleine zaken moest ze aanpassen, zoals de schoonmaakmiddelen en voedingszakjes voor de bloemen. “Toch begint bewustwording bij de consument en zakelijke klanten die bewust willen inkopen. Je moet nadenken wat je doet met de natuur en met elkaar kunnen we de wereld een beetje beter maken.”

Bezoekadres:
Bloem & Kado Ypenburg
Oude Kustlijn 94
2496 SJ  Den Haag
www.bloem-en-kado.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven