Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Muller Bloemzaden opent nieuw bedrijfspand in Lisse

Tholen - In aanwezigheid van medewerkers, leveranciers en klanten werd afgelopen vrijdag het nieuwe bedrijfspand van Muller Bloemzaden feestelijk geopend. Samen met de burgemeester van Lisse Lies Spruit liet eigenaar Wim Zandwijk ballonnen los, symbolisch voor de vele zaden die vanuit het bedrijf uitvliegen naar vele landen overal in de wereld.


Wim Zandwijk verwelkomt Lies Spruit, burgemeester van Lisse, en  ongeveer 80 gasten

Want dat doen ze, en bovendien steeds meer. “Ons assortiment bestaat inmiddels uit 3000 variëteiten”, vertelt Wim, “en ook ons klantenbestand is de afgelopen jaren sterk gegroeid. De opslagcapaciteit was al langer niet meer toereikend en is nu verdriedubbeld. Bovendien was het personeel krap behuisd, en hebben onze medewerkers nu allemaal de beschikking over grote, ruime werkplekken.”

In het nieuwe pand zijn de meest moderne normen op het gebied van ventilatie en luchtkwaliteit geïmplementeerd. Elk uur wordt alle lucht in het gehele pand maar liefst zes maal verfrist. Voor wat betreft het klimaat in de opslag zijn er ook geen concessies gedaan: de RV wordt kunstmatig laag gehouden, de temperatuur is 24/7 geregeld en de opslagcellen zijn optimaal geïsoleerd.

De zadenhandel is een gespecialiseerde en bij uitstek internationale aangelegenheid. Muller Seeds, dat dit jaar 75 jaar bestaat, heeft zich daar als weinig anderen in weten specialiseren. “Omdat onze handel groeit en klanten steeds vaker om grotere hoeveelheden verschillende soorten vragen – 50 of 100 is allang geen uitzondering meer – weet men ons goed te vinden. Bovendien speelt gemak een grote rol: als je al die soorten bij verschillende leveranciers moet halen en je je overal zelf in moet verdiepen wordt het een stuk ingewikkelder en kun je beter zelf een dergelijk groot assortiment aanbieden. Wij zijn dan ook niet alleen het juiste adres, maar bovendien één adres waar de klant voor al zijn zaden terecht kan.”

Het grootste deel van de klanten bevindt zich in Europa en bestaat uit kwekers, brokers (tussenhandel), grote hoveniers en tuincentra. Daarnaast mag men zich verheugen in enkele bijzondere klanten, zoals (de kwekerij van) Paleis het Loo. Klanten zitten op alle continenten (in 70 landen wereldwijd), waarbij de vraag vooral groeit vanuit de VS en Canada.

Muller Bloemzaden is sinds de oprichting 75 jaar geleden verschillende malen verhuisd, maar is altijd in Lisse gebleven. Het nieuwe adres is Vennestraat 52C. Sinds 2016 is Wim Zandwijk de trotse eigenaar van het bedrijf, onder wiens leiding de groei en bloei van de afgelopen jaren ook de komende tijd zal worden voortgezet.

Voor meer informatie:
Wim Zandwijk
Muller Bloemzaden BV
Vennestraat 52C
2161 LE Lisse
+31 (0)252 410 744
[email protected]
www.mullerseeds.com