Agtechbedrijf opent nieuwe kantoren en onderzoeksfaciliteiten in Gent

Het Belgische beursgenoteerde agtechbedrijf Biotalys heeft deze maand haar nieuwe kantoren en onderzoeksfaciliteiten in Gent geopend. De Vlaams minister van Landbouw en Innovatie Hilde Crevits was er op 9 september bij. Biotalys ontwikkelt biologische bestrijdingsmiddelen op basis van proteïnen.


Foto: LinkedIn Biotalys

De plechtigheid, die had moeten plaatsvinden in januari maar door COVID-19 beperkingen moest uitgesteld worden naar 9 september, werd ook bijgewoond door ongeveer 70 aanwezigen, waaronder de directie en medewerkers van Biotalys, media en lokale stakeholders.

Zowel CEO Patrice Sellès als minister Crevits gaven een toespraak die werd gevolgd door een rondleiding door de vestiging van het bedrijf.

Voorziene verdere groei
Biotalys’ nieuwe hoofdkantoor beslaat 1.800 m² aan laboratoria en technische ruimtes, naast 800 m² kantoorruimte. Zowel de R&D-activiteiten van het bedrijf als de meeste van haar staff functies vinden onderdak in de nieuwe locatie. De verhuizing naar de nieuwe R&D-faciliteiten vormt een belangrijke stap voor het bedrijf bij de verdere ontwikkeling van haar productpijplijn en de uitbouw van een meer duurzame en veiligere voedselvoorziening na de beursgang van het bedrijf in juli.

De site waar de kantoren gelegen zijn laat ook een verdere uitbreiding van het bedrijf toe om gelijke tred te houden met de voorziene groei van het bedrijf. Naast de nieuwe hoofdkantoren in Gent heeft Biotalys ook een bestaand kantoor van haar Amerikaanse dochteronderneming in North Carolina (VS), die dient als thuisbasis voor een team dat gericht is op het voorbereiden van de marktintroductie in de VS van Evoca, het eerste op proteïne gebaseerde biologische bestrijdingsmiddel van het bedrijf, gepland voor de tweede jaarhelft van 2022, in afwachting van goedkeuring door de regelgevende overheden. 

'Boeiend bedrijf'
“Het was een plezier om alle aanwezigen te verwelkomen bij de opening van onze nieuwe hoofdkantoren en laboratoria eerder vandaag. Voortaan kunnen onze medewerkers terecht in state- of-the-art faciliteiten waar we de nodige uitrusting, ruimte en werkomgeving ter beschikking hebben om onze inspanningen verder te zetten inzake de ontwikkeling en uitbreiding van onze productpijplijn” zei Patrice Sellès, Chief Executive Officer van Biotalys.

“Biotalys werkt met één van de meest vernieuwende technologieplatformen voor de landbouw wereldwijd om bij te dragen aan een veiligere en duurzame voedselproductie. Ik ben vereerd om het nieuwe hoofdkantoor van Biotalys officieel te kunnen openen en om een dergelijk innovatief bedrijf te verwelkomen in haar nieuwe vestiging in Gent. Wij zijn trots om het hoofdkantoor van een dergelijk boeiend bedrijf hier te hebben, en zo bij te dragen aan de verdere verankering van onze regio als leidende biotech hub in Europa,” voegde minister Crevits hieraan toe.

Bron: Biotalys

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven