FlowersExpo 2021 van start gegaan

Van 14 tot en met 16 september wordt FlowersExpo, de belangrijkste Russische bloemenbeurs, gehouden in het Crocus Expo International Exhibition Center in Moskou. Net als vorig jaar ziet de beurs er door de pandemie iets anders uit dan in eerdere edities. Naast het live-gebeuren is er ook een online-business platform. In totaal zijn meer dan 250 exposanten uit 30 landen aanwezig.


FlowersExpo 2020  

Exposanten
De belangrijkste deelnemers aan de editie 2021 zijn natuurlijk Russische bedrijven. Een verscheidenheid aan producten wordt gepresenteerd door onder meer Kaluga Flower Holding, Yaroslavl Flower Factory, Russian Flower Technologies en Mokshansk Roses Factory. Maar ook groothandelsbedrijven nemen deel aan de beurs, zoals Flowers from Machulik, JMP Flowers, Kharchenko, Flower Express.

Daarnaast presenteren verschillende Russische kwekerijen hun sierbomen en sierheesters, zoals Success, Imperial, Mont Blanc, Alekseevsky, Vera Glukhovoy Garden Center, Ussuriisky Cedar en Russian Gardens. Zaden en plantmateriaal vindt men o.a. bij Agrofirma Aelita, SeDek, Russian garden –NK, Altai Seeds en House of Seeds.

Volgens de organisatoren van FlowersExpo is het verschil met voorgaande seizoenen vooral de toename van het aantal buitenlandse deelnemers. Het gaat onder meer om bedrijven uit Engeland, Wit-Rusland, België, Nederland, Duitsland, Polen, Denemarken, VS, Colombia en Ecuador.

Duitsland-paviljoen
Een van de belangrijkste blikvangers is het Duitsland-paviljoen. Net als vóór de pandemie wordt de deelname van Duitse bedrijven aan FlowersExpo 2021 ondersteund door de overheid. Onder de deelnemers verwelkomt de beurs onder meerde rozenveredelaar Rosen Tantau, kastechnologieleverancier Kress, producent van steekschuim en bloemenvoeding Smithers-Oasis en kwekerij Lappen. De bekende Duitse bloemist Reinhol Pause geeft bloemenshows.

Ook Nederland is aanwezig. Ons land wordt vertegenwoordigd door veredelaars De Ruiter, Royal Van Zanten, Dekker Chrysanten, Dalsem, Amsonia, Schneider, Selecta One, Straathof Plants, USPI Company en Holland pitomniki.

Businessprogramma
Er is ook een businessprogramma. Russische en buitenlandse experts snijden actuele kwesties aan, houden presentaties en delen info over innovatieve technologieën. Er vinden rondetafelgesprekken plaats over "Problemen van de industriële sierteelt in Rusland en het verlenen van staatssteun aan Russische bloementelers" en over "Groene normen en kwaliteit van plantgoed voor sierplanten". Leveranciers, groothandelaren en inkopers vinden dan weer iets van hun gading in het seminar "Hoe uw bedrijf opschalen en naar het federale niveau brengen".

Online platform
Geïnteresseerden kunnen ook het online platform bezoeken. Alle evenementen en activiteiten worden door FlowersExpo.LIVE TV uitgezonden op het online platform. "Meld je aan op het online platform en je waant je zo op de beurs in Moskou. De Russische markt is zich volop aan het herstellen, de consument wacht op je. Wees waar ook je klanten, partners en concurrenten zijn!"

Voor meer informatie:
FlowersExpo
www.flowers-expo.ru


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven