Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer verzuim en 55+'ers, minder jongeren in glastuinbouw

Het aandeel werknemers van 55 jaar en ouder blijft toenemen, onder meer in de glastuinbouw. Dit blijkt uit de factsheets over veilig, gezond en vitaal werken in de agrarische en groene sectoren die Stigas heeft geactualiseerd.

Tegenover de stijging van het aantal 55+ers op de loonlijst valt een daling van het aantal werknemers uit de leeftijdsgroep 15-24 op. In de leeftijdscategorieën 25-34, 35-44 stijgt het aandeel werknemers wel. 

Het beeld dat uit de factsheets naar voren komt overeen met het beeld in de rest van de maatschappij, geeft Stigas bij de cijfers mee. Mede als gevolg daarvan blijft het verzuim in de sector ook stijgen.

Gelet op de vergrijzing in de glastuinbouw komen hulpmiddelen voor de oudere werknemers soms goed van pas. Stigas zelf ontwikkelde daarom al eens een buisrailstoel, om mensen de mogelijkheid te geven zittend gewaswerk te doen. Lees er hier meer over in GroetenNieuws. 

Bekijk hier de hele Stigas-factsheet voor de glastuinbouw.