Labreco Europe

Agriverco en Robert Wijsman tillen veredeling lavendel naar hoger plan in nieuw bedrijf

Tholen - Agriverco is een samenwerking aangegaan met Boomkwekerij Robert Wijsman voor de veredeling van de lavendel voor de Europese markt. Hierdoor wordt de kennis van veredeling gecombineerd met de teeltkennis van de kweker, wat naar men hoopt zal resulteren in nieuwe en verbeterde rassen.


Lavendel Stoechas Dark Night

Agriverco is het bedrijf van veredelaar Marcel Moerman, een bedrijf dat o.a. bekend is van de lavendel Stoechas variëteiten, een sub-soort die o.a. wordt gekenmerkt door zijn ‘vlaggetje’ of ‘kuif’ (zie foto). Juist op deze variëteiten heeft ook Robert Wijsman uit Boskoop zich, naast een assortiment Hebe, sterk toegelegd.


Lavendel Stoechas Great Adventure

"Ik heb een hoekje koude kas waarin ik proeven doe, in de vollegrond", vertelt Marcel. "Robert kweekt de planten buiten op het containerveld in potten. Dat garandeert veel betere omstandigheden en door de samenwerking te zoeken, kunnen we de verdeling gezamenlijk naar een hoger plan tillen."

Deze samenwerking krijgt vorm in het nieuwe bedrijf Labreco Europe BV (Lavendel Breeding Company), de veredeling concentreert zich in beginsel primair op de lavendel stoechas types.

Voor meer informatie:
Marcel Moerman
Labreco Europe BV
info@agriverco.nl
www.agriverco.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven