Meer energie besparen met een vierde scherm?

Tholen - In relatief korte tijd is het aantal schermdoeken in de kas opgeschaald bij veel teeltbedrijven. Waar voorheen de standaard één scherm was, hangen er nu soms drie boven elkaar.

Johan van Erven, product specialist Scherming bij Ridder: "Dat zien we zeker in de sierteelt. En de groententeelt volgt die trend. Zeker met de aanhoudende trend van stijgende energieprijzen gaan telers steeds meer inzetten op duurzaam energieverbruik. Een scherminstallatie met meerdere lagen biedt dan uitkomst.”

Hoge energieprijzen
Dat gaat de vraag naar energiedoeken doen stijgen. Sowieso stijgt de vraag altijd in het najaar. De koude periode is dan op komst. "En met die op handen zijnde hogere energieprijzen, verwachten we dat dit jaar helemaal. We hebben gekozen voor een ruime voorraad. Er liggen al heel wat rollen energiedoek klaar om snel uitgeleverd te kunnen worden."

Bij de aanhoudende energieprijzen ziet Johan het nog niet zo snel gebeuren dat er vier schermen in de kas komen te liggen. "Maar zeg nooit nooit. Als er vraag naar komt, kan ik me voorstellen dat hetzelfde dradenbed wordt gebruikt. Een tweede, derde of vierde scherminstallatie in de kas hoeft niet direct meer energie te besparen. Met meerdere schermen heeft de teler een grotere keuzemogelijkheid om het klimaat te regelen in de kas."Breimachines

Het aantal breimachines in Maasdijk is inmiddels uitgebreid tot vier. De stampende machines breien er lustig op los om aan de vraag te voldoen.

Johan was vanaf het begin af aan bij Ridder Climate Screens betrokken. Hij is trots op de uitbreidingen die al gedaan zijn. "In totaal zijn we met 25  collega’s bij dit onderdeel van de Ridder groep actief in Nederland. Daarnaast zijn er eigen kantoren in Canada, de VS, Spanje Frankrijk en China."

Johan heeft intensief contact met zijn buitenlandse collega’s. Nu is dat nog voornamelijk online. Hij hoopt er snel, zoals vanouds, weer zelf naar toe te kunnen reizen. 

EMEA
In Afrika, de Stan-landen (o.a. Kazachstan) en het Midden-Oosten zijn de klimaatveranderingen merkbaar. Om toch aan de voedselvoorziening te kunnen voldoen, beginnen telers op te schalen van lowtech naar midtech teelt, ziet Johan. "Het vollegronds areaal begint overtrokken te worden met folie. Hier is een sleutelrol weggelegd voor onze nieuwe collega Said El Ouakili, Sales Manager EMEA. Hij voorziet de installateurs en partners in deze regio van de juiste kennis en ondersteuning."

Voor meer informatie:
Johan van Erven
Ridder Climate Screens
+31 (0) 6 5335 2477
j.vanerven@ridder.com 
www.ridder.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven