Britse vrachtwagenchauffeur zegt dat 40% loonsverhoging de wanhoop van de sector aantoont

Volgens een onderzoek van de Road Haulage Association (RHA) is er een tekort van ongeveer 100.000 chauffeurs in het VK. Dit heeft gevolgen voor alle soorten leveringen. Een vrachtwagenchauffeur zegt dat zijn loonsverhoging van 40% de precaire positie van de transportindustrie in het land aantoont. Tom Reddy, die al 15 jaar chauffeur is, vertelde dat hij op een ochtend naar zijn werk was gegaan om te ontdekken dat hij £7 per uur meer kreeg.

Reddy zei echter dat het verhogen van de lonen "onhoudbaar" was en dat de kosten zouden moeten worden doorberekend. Want hoewel transportfirma's wanhopig zijn om chauffeurs te behouden, werken ze volgens hem met zeer krappe marges.

Andy Barlow, die voor een ander bedrijf werkt, Insight Trans Logistics in Inkberrow, in Worcestershire, zei dat de lonen van de chauffeurs nu al ongeveer 25-30% van de kosten van een voertuig uitmaken. Hij voegde eraan toe dat sommige bedrijven voor 50.000 pond per jaar adverteerden en dat kleinere bedrijven daar niet tegenop konden.

De RHA kaartte eerder een hele reeks problemen aan als oorzaak van het tekort aan chauffeurs. Problemen in het verleden bij de aanwerving, het evenwicht tussen werk en privéleven en de hoge opleidingskosten hebben allemaal bijgedragen tot het tekort.

Bron: bbc.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven