Oekraïne: Eerste schooldag gevierd met nog meer bloemen dan voorheen

Begin deze maand was het weer de befaamde "eerste schooldag" in Oekraïne en Rusland, die met veel bloemen wordt gevierd. Traditiegetrouw geeft ieder kind in Rusland op 1 september een bloem of een bos bloemen aan de juf of meester, met als gevolg een piek in de vraag voor bloemenkwekers en -handelaren. John Elstgeest van Flower Circus was deze week in Oekraïne en vertelt hoe de viering nog uitbundiger was dan de afgelopen jaren.


Groter feest dan voorheen
Elstgeest was deze week op de Oekraïense bloemenmarkt en nam ook een kijkje op het schoolplein,. "Het is een spannende viering, want de kinderen hier hebben drie maanden zomervakantie. En vooral dit jaar is iedereen opgewonden om weer naar school te kunnen gaan. Het was zeker te merken dat de vieringen uitbundiger waren dan in de afgelopen jaren. Iedereen is enthousiast om naar school te gaan en als dank bloemen te geven aan hun leraren."

Meer diversiteit in bloemen
Elstgeest merkt ook een verandering in de bloemen die worden gegeven. "Vroeger gaven veel mensen losse bloemen, vaak chrysanten of rozen. Dit jaar waren er meer en grotere boeketten. Daardoor was er meer diversiteit in de bloemen en ik zag dat er ook veel lisianthus en lelies werden gegeven. Al met al was het een leuk feest voor iedereen en het is spannend om te zien dat bloemen er een nog groter onderdeel van gaan uitmaken."

Voor meer informatie:
John Elstgeest
Flower Circus
info@flowercircus.nl
www.flowercircus.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven