Hein Boon aan de slag voor Responsibly Produced Peat

Per 1 januari 2022 stopt Hein Boon als bestuurder/directeur bij RHP. Hij gaat zich in het nieuwe jaar volledig inzetten voor Responsibly Produced Peat. Marco Zevenhoven blijft adjunct-directeur bij RHP en geeft als operationeel manager leiding aan Advies en Onderzoek. 

In opdracht van de Raad van Toezicht van stichting RHP en met de hulp van Ceres Recruitment wordt intussen gezocht naar een geschikte opvolger van Boon.

Veendiscussie
Sinds 1 maart 2003 is Hein Boon directeur bij RHP, het kenniscentrum voor substraten. Er is in de maatschappij discussie over de transitie in substraatgrondstoffen en de positie van veen. Responsibly Produced Peat (RPP) kan hierin een goede rol vervullen en Boon wil zich hiervoor inzetten. Boon was vanaf het begin al nauw betrokken bij de in 2013 opgerichte stichting RPP.

RPP stimuleert dat veen voor potgrond alleen nog gewonnen wordt in reeds ontwaterde gebieden en dat er tijdens de productie geen impact op belangrijke natuurwaarden plaatsvindt. Ook moet er na vervening altijd een passende bestemming voor het gebied zijn, met oog voor milieu en klimaat.

Voor meer informatie:
RHP
info@rhp.nl 
www.rhp.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven