Globe Plant is 60 jaar en trakteert

Tholen - Op 15 september 1961 begon Albert Grootscholten met de opkweek van groenteplanten. Dit was eerst plantgoed voor de koude teelten (bladgewassen zoals sla, andijvie etc.) en later voor de warme teelten, zoals tomaten, komkommers en paprika’s.

Zestig jaar later hebben zijn kinderen Johan, Paul en Vera het bedrijf voortgezet en ook is er een vierde directeur bijgekomen in de persoon van Thijs van de Westelaken. Het is dus nog steeds een familiebedrijf en de nieuwe generatie zorgt weer voor nieuwe input en voortzetting.

In al die jaren is er veel geïnvesteerd, zoals verkassen van het Westland naar Voorne Putten en vele diepte-investeringen voor meer mogelijkheden en een efficiëntere bedrijfsvoering. Ook wordt al jaren gewerkt aan duurzaam telen. Dit is specifiek in de energievoorziening in de vorm van aardwarmte, groene stroom, ledbelichting en eigen zonnepanelen, maar ook in de organisatie, het grondstoffengebruik met afvalscheiding, groene inkoop en gerichte innovaties.

Het team van medewerkers is ondertussen uitgegroeid tot een bestand van 30 vaste medewerkers. Naast groenteplanten teelt men tegenwoordig ook snij- en potgerbera’s. En omdat de jarige trakteert, heeft Globe Plant een leuke actie bedacht. Mensen die in 1961 geboren zijn kunnen op het bedrijf gratis een gerberaplant komen afhalen. Dat kan vanaf 2 t/m 14 september bij de receptie aan de Veckdijk 62b in Vierpolders, tussen 8.30 en 13.00 uur.

Voor meer informatie:
Globe Plant 
globeplant@globeplant.nl  
www.globeplant.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven