Plantpeddler Rassendag 2021

"Nog nooit zoveel mensen op onze Variety Day als dit jaar"

Nog nooit was de opkomst op de Variety Day zo groot als dit jaar. Plantpeddler, een plantenreus uit Iowa die zowel in verdeling, productie en handel een grote partij is op de Amerikaanse markt, organiseert jaarlijks proeven om het assortiment en de noviteiten bij hun klanten onder de aandacht te brengen. "De mensen hebben er duidelijk naar verlangt er weer eens uit te mogen, een evenement te bezoeken en relaties uit de sector te ontmoeten", zo vertellen Mike Goder, directeur sales, en Stacy Bryant, verantwoordelijk voor de proeven.


Van links naar rechts: Chris Bytes, David Daily, Keith Cable, Mark Schermer, en Mike Gooder, moderator- directeur en mede-eigenaar van Plantpeddler.

Een terugblik op de Variety Day van dit jaar.

Record opkomst
Volgens Gooder was er dit jaar een recordopkomst van telers, retailers, veredelaars en tussenhandelaren. "Vorig jaar hielden we het evenement ook al, maar toen was er een angst om evenementen bij te wonen. Omdat de sierteeltbedrijven in de VS over het land verspreid liggen en afstanden groot zijn, zijn evenementen als deze een mooie gelegenheid om samen te komen om te netwerken en samen te werken."

Voor Plantpeddler zelf is show en tevens (bloei)proef bovendien belangrijk in de verdeling. Dit jaar waren niet minder dan 1.500 nummers te bewonderen. "Deze proeftuinen zijn niet alleen voor de show. Het is belangrijk voor ons bedrijf om er zeker van te zijn dat de rassen in ons programma de best mogelijke selecties zijn. Door deze proeven zijn we in staat om rassen te selecteren en zetten we alleen de beste genetica in ons programma.""Titanen van de tuinbouw" en arbeidskwesties
Op de dag zelf organiseerde Plantpeddler een seminar onder de naam 'Titans of Horticulture', waarin vier mensen uit de sector hun visie deelden op de toekomst van de sector in het post-covid tijdperk. Deze sprekers waren Mark Schermer van Syngenta Flowers, Keith Cable van D├╝mmen Orange NA, David Daily van BFG en Chris Beytes, redacteur van GrowerTalks. "De discussie was echt interessant omdat de sector momenteel optimistisch gestemd is (groeiende vraag), maar ook grote uitdagingen voorziet (wereldwijde logistieke ketens, stijgende kosten, arbeidstekorten). Dat maakt deze toekomst is erg onzeker."

Daarnaast werd ook ruimte vrijgemaakt voor enkele toeleveranciers met automatiseringsoplossingen, zoals de robots van ISO Group.


Veel bekijks voor de machines van ISO Group

30% groei per jaar
De vraag naar planten en uitgangsmateriaal is afgelopen zes jaar gestaag toegenomen. "Onze afdeling jonge planten heeft de afgelopen zes jaar een groei van 30% per jaar doorgemaakt. We hebben uitgebreid om aan deze toename te voldoen." Tegelijkertijd blijft men wortelen met arbeid. "We hebben sterk ingezet op automatisering, terwijl we ook verschillende uitbreidingen hebben voltooid om onze capaciteit te vergroten. Om dat te kunnen doen, doen we er zoveel mogelijk aan om onze processen te stroomlijnen. Zo hebben we in de loop der jaren stekrobots van de ISO Groep geïnstalleerd en is handling in de kassen zoveel mogelijk geautomatiseerd. Daarmee hebben we ook de kwaliteit zien verbeteren. Automatisering zal dus een grote rol blijven spelen in de toekomst van Plantpeddler, want we willen zowel de opbrengst als de kwaliteit van onze producten verbeteren."


Proefbed met Begonia's

Voor meer informatie:
Plantpeddler
info@plantpeddler.com
www.plantpeddler.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven