Nieuwe techniek zorgt voor betere bladbedekking met minder spuitmiddel

Een grote Hedera-kweker was al jaren op zoek naar een manier om zijn planten beter te beschermen tegen insecten en tegelijkertijd spuitmiddel te besparen. Micothon besloot met hem die uitdaging aan te gaan: door toepassing van nieuwe technieken moest het mogelijk zijn om in een moeilijk gewas als Hedera een optimale bladbedekking te krijgen.

De tijd van een standaard spuitleiding met spuitdoppen is immers voorbij. Samen met de klant heeft de toeleverancier een nieuwe spuittechniek met luchtondersteuning ontwikkeld, een prototype gebouwd en de werking getest op het gewas. De resultaten waren  veelbelovend, waarop werd besloten de machine verder te ontwikkelen en perfectioneren. De Micothon Ivy, zoals het beestje toen genoemd werd, is naar eigen zeggen dé oplossing voor kwekers die minder spuitmiddel willen gebruiken.

Digitaal instelbare vloeistofafgifte en spuitrichting
Een belangrijke eigenschap van de Micothon Ivy is dat de vloeistofafgifte digitaal instelbaar is. Hierdoor is het mogelijk om bepaalde delen van het gewas over te slaan of een lagere dosis te geven. Daarnaast is ook de spuitrichting van de bewegende spuitarmen digitaal instelbaar, waardoor de bladbedekking nauwkeurig kan worden afgestemd op de vorm en hoogte van het gewas. Het leidt tot een dubbel effect: minder kosten voor spuitmiddelen en betere gewasgroei omdat er geen groeiremming optreedt.  

Autonome werking bespaart arbeid
De Micothon Ivy verplaatst zichzelf door het pad, sensoren sturen automatisch bij en de vloeistofafgifte en spuitrichting zijn vooraf instelbaar. Beter spuiten leidt dus tot een flinke arbeidsbesparing.

Voor meer informatie:
Micothon
www.micothon.com 
info@micothon.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven