Ko Klaver en Melanie Byrne

Onafhankelijke veredelaars steken koppen bij elkaar in GardenChoice netwerk

"Toen we met elkaar spraken op California Spring Trials in 2015 realiseerden we ons dat we allemaal gefrustreerd waren over het feit dat er veel creativiteit verloren ging met betrekking tot nieuwe introducties. Veel zelfstandig opererende veredelaars ontbreekt het simpelweg aan mogelijkheden om hun noviteiten onafhankelijk in de markt te zetten."

Dat vertelt Ko Klaver, medeoprichter van GardenChoice. GardenChoice is een netwerk van vier veredelaars die, om voornoemde reden, de koppen en ook (een deel van) de individuele kennis en kunde bij elkaar gestopt hebben, en waarmee men elkaar ondersteunt bij de introductie van nieuwe varieteiten.


Ko Klaver

Hulp aan onafhankelijke veredelaars
Klaver legt uit dat verschillende van de grote veredelaars zich richten op eigen genetica, terwijl zij toch zien dat de echte creativiteit vaak te vinden is bij de creatieve en onafhankelijke, vaak kleinere veredelaar. Toch beschikken die kleinere veredelaars vaak niet over dezelfde faciliteiten en slagkracht als de grote jongens. Denk aan laboratoria en hygiëne, het verkrijgen van licenties, marketing en logistiek. "Daarom hebben we besloten om het GardenChoice netwerk op te zetten, dat de individuele bedrijven op deze vlakken ondersteunt."

Hoe werkt GardenChoice?
Het GardenChoice netwerk is een samenwerkingsverband van vier verdelaars: Eason Horticultural Resources (EHR), Botanical Trading Company (BTC), Pioneer Gardens (PG) en GardenGenetics (G2). Onafhankelijke veredelaars die zich bij het netwerk aansluiten, krijgen toegang tot de ervaring van het GardenChoice-team, hun laboratoria en kwekerijen en hun productmarketing. "Onze missie is om een meer gerichte en kosteneffectieve manier te bieden om nieuwe innovatieve sierteeltgenetica op de Noord-Amerikaanse markt te introduceren. We maken gebruik van een intelligent, uiterst selectief plantintroductieproces. Het netwerk is erop gespitst om de veredelaar te helpen het allerbeste van hun nieuwe plantontwikkelingen op de markt te brengen."


Melanie Byrne

Annulering van trials
Volgens Melanie Byrne, verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, is een van de grootste uitdagingen sinds de lancering in 2019 de annulering van de openbare proeven geweest. "Vooral in 2020, toen veel evenementen werden geannuleerd, hadden we veel materiaal voorbereid om naar trials te gaan. Vooral omdat we met introducties te maken hebben, is het belangrijk dat mensen de bloemen in het echt te zien krijgen. We kunnen onze bloemen er goed laten uitzien op foto's, maar om mensen echt enthousiast te maken voor een nieuw product is het belangrijk dat ze de prestaties ervan kunnen zien op een trial. Bovendien is het moeilijk om een klik te krijgen met mensen als je ze niet persoonlijk kunt ontmoeten. Daarom zijn we blij dat het beter gaat en dat de evenementen langzaam terugkeren. Vooral volgend jaar hopen we dat iedereen in staat is om onze materialen op proeven te zien."


De Rudbeckia MiniBeckia Vlam

Succesvolle lancering
Toch heeft GardenChoice bewezen dat men nog altijd uitstekend in staat is om met succes nieuwe rassen te introduceren. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe Rudbeckia MiniBeckia Flame, die zijn intrede maakte op de Ohio State University. "Deze variëteit is afkomstig uit de veredeling van Rick Grazzini van Garden Genetics en het is een vertakkende Rudbeckia met een compacte groeiwijze, die meer dan 8 weken continu bloeit. Het is een enorm succes en verkoopt ongelooflijk goed."

Voor meer informatie:
GardenChoice Network 
info@garden-choice.com  
www.garden-choice.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven