Netbeheerder houdt rekening met elektrificatie glastuinbouw én blijvende populariteit WKK's

Komt er meer of minder glastuinbouw in Nederland? En wat doet dat met de energievraag? Over die vragen heeft netbeheerder TenneT zich gebogen bij het opstellen van investeringsplannen voor de periode 2022-2031.

TenneT berekende drie scenario's, waarbij in twee scenario's het areaal krimpt én in één scenario het areaal gelijk blijft. Voor de energievraag uit de sector houdt de netbeheerder ook rekening met meerdere scenario's. Het kan zijn dat telers minder WKK's gaan gebruiken en meer elektriciteit van het net af gaan nemen, maar net zo goed kan het zijn dat het gebruik van WKK's mede door beschikbaarheid van groen gas tot 2030 gelijk blijft.

CO2-reductie
Alle scenario’s houden rekening met de Nederlandse klimaatdoelstellingen. Het scenario ‘Klimaatakkoord’ bevat de vastgestelde en voorgenomen maatregelen om de doelstelling van 49% CO2-emissiereductie uit het Klimaatakkoord te behalen. De scenario’s ‘Nationale Dijfveer’ en ‘Internationale Ambitie’ beogen een grotere CO2-emissiereductie te realiseren.

Bekijk hier de toekomstscenario's die TenneT gebruikt bij het opstellen van toekomstplannen voor investeringen. De netbeheerder zal vanaf 1 november 2021 2 ontwerpinvesteringsplannen 4 weken ter inzage leggen voorafgaand aan het aanbieden bij de toezichthouder voor de energiemarkt, de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en aan de Minister van Economische Zaken en Klimaat (EZK).

Bron: TenneT

 

 

 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven